Greitas moliūgų ir obuolių marmeladas (Receptas)

Atnaujinta: 2023 m. lapkričio 24 d.

Jauki, skani, labai iš širdies ir labai namų jaukumu kvepianti valgoma dovana yra marmeladas. Bet koks: apelsinų, mandarinų, citrinų, braškių ar slyvų... Šįkart kviečiame išbandyti greitą ir labai skanų, labai lietuvišką obuolių ir moliūgų marmeladą.

VMG nuotr.

Greitam moliūgų ir obuolių marmeladui pagaminti reikia:

  • 10 gvazdikėlių

  • 2 KOTANYI cinamono lazdelių

  • Žiupsnelio maltos kalendros

  • 4–5 laurų lapų

  • 250 ml vandens

  • 500 g gabalėliais pjaustyto moliūgo

  • 1 nykščio dydžio imbiero gabaliuko

  • 400 g pjaustytų obuolių

  • 330 g DANSUKKER cukraus marmeladams

  • 3 šaukštų obuolių arba baltojo vyno acto

  • ½ citrinos žievelės

  • 1 pakelio persikų arba mandarinų skonio želė

1. Į keptuvę suberkite gvazdikėlius, KOTANYI cinamono lazdeles, kalendrą, laurų lapus. Įpilkite

vandens, suberkite moliūgą, obuolius, įtarkuokite imbiero. Viską išmaišykite ir garinkite ant

didelės kaitros.

3. Suberkite DANSUKKER cukrų marmeladams, viską išmaišykite ir pavirkite apie 7 min.

Supilkite actą, įtarkuokite citrinos žievelės.

4. Išjunkite ugnį, suberkite želė ir viską išmaišykite. Supilstykite į indelius ir laikykite šaldytuve.

Skanaus.