Apkepas-salotos: žiedinių kopūstų su džiovintais pomidorais ir kietuoju sūriu

Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

Reikia:

  • 1 žiedinio kopūsto

  • 5 džiovintų pomidorų

  • 3 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 100 g kietojo sūrio

  • 100 g fermentinio sūrio

  • 6 šaukštų džiūvėsėlių

  • druskos, pipirų

1. Žiedinį kopūstą išskirstykite į žiedynus ir apvirkite pasūdytame vandenyje.

2. Apvirtą kopūstą apkepinkite keptuvėje įkaitintame svieste, pagardinkite druska ir pipirais.

3. Į kepimo formą suberkite keptą žiedinį kopūstą, smulkintus džiovintus pomidorus, tarkuotą kietąjį, tarkuotą fermentinį sūrį ir viską apibarstykite džiūvėsėliais.

4. Kepkite 200 °C orkaitėje apie 20 min.

*jeigu nenorite kepti apkepo, visus ingredientus tiesiog sumaišykite ir turėsite puikias salotas.