top of page

Šokoladinis keksas su slyvomis




Reikia:

  • 25 g tamsios kakavos

  • 1 šaukštelio DANSUKKER auksaspalvio sirupo

  • 130 g DANSUKKER cukranendrių cukraus „Demerara“

  • Žiupsnelis druskos

  • 180 g juodojo šokolado

  • 100 g sviesto

  • 3 kiaušinių

  • 4–5 slyvų

  • 2 šaukštelių kepimo miltelių

  • 150 g miltų


1. Sumaišykite ir persijokite miltus, kakavą, druską ir kepimo miltelius. Ištirpinkite sviestą su DANSUKKER auksaspalviu sirupu ir 50 g šokolado nustatę labai mažą kaitrą. Likusį šokoladą susmulkinkite.

2. Į miltų mišinį supilkite lengvai paplaktus kiaušinius su DANSUKKER cukranendrių cukrumi „Demerara“, ištirpintą sviestą su šokoladu ir viską lengvai sumaišykite.

3. Galiausiai suberkite smulkintą šokoladą ir tešlą supilkite į keksinę pailgą formą (10 x 24 cm).

4. Slyvas supjaustykite plonomis riekelėmis ir „sustatykite“ į tešlą.

5. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 45 min. Ar keksas iškepęs, patikrinkite mediniu iešmeliu. Išimkite, aušinkite formoje, o po to išimkite iš formos.

Naujausi įrašai

bottom of page