top of page

Šiuolaikinis menas: makaronai iš batraiščių

Kristina Lechner (@kristinalechner) yra grafikos dizainerė iš Kalamazoo miesto Mičigano valstijoje (JAV), kuri maistą gamina pasitelkdama tokius namų apyvokos daiktus kaip kempinės, batraiščiai ar sąvaržėlės. Jos kolekcijoje – nevalgomi, bet gerą prekinę išvaizdą turintys sušis „nigiri“, sumuštiniai, alus ir ispaniški traškučiai. K. Lechner teigia taip kurianti tik iš aistros maistui, praneša dailymail.co.uk.

Šiai nuotraukų serijai dizainerė suteikė viso projekto idėją atspindintį „Food Not Food“ (iš anglų kalbos: maistas ne maistas) pavadinimą. Pavyzdžiui, kurdama sumuštinį vietoje duonos ji panaudojo kempinę, pomidorus pakeitė plastikinių dėžučių dangteliais, salotas – guminėmis pirštinėmis, sūrį – geltonomis servetėlėmis.


A photo posted by Kristina Lechner (@kristinalechner) on Oct 15, 2015 at 2:10pm PDT

Teminis paplūdimio sumuštinis buvo suteptas iš paplūdimio šlepečių, skrybėlės, kamuolio ir rankšluosčio.



Prancūziškus migdolinius sausainėlius „macarons“ K. Lechner atkūrė į pagalbą pasitelkdama alaus kamštelius, vatą ir akių šešėlius. Dizainerė pasakoja ėmusis šio projekto ieškodama netikėto būdo realizuoti savo kūrybiškumą bei galimybės gaminti tokį maistą, kurio ji nesudegintų.


A photo posted by Kristina Lechner (@kristinalechner) on Jan 24, 2016 at 6:50pm PST

Sušio „nigiri“gamybai panaudoti trintukai, siūlai ir tamprios gumelės.



Į žiedinių kopūstų reprodukciją gali tekti pažvelgti dukart, kad suprastumėte, jog šiam kadrui panaudoti ausų krapštukai.


A photo posted by Kristina Lechner (@kristinalechner) on Mar 6, 2016 at 1:08pm PST

Alaus bokalo turinys pakeistas kempine ir burbuline plėvele.



Makaronai iš virvelių, rašiklių dangtelių, spalvotų pieštukų ir kojinių.


A photo posted by Kristina Lechner (@kristinalechner) on May 1, 2016 at 1:14pm PDT


Naujausi įrašai

bottom of page