Įvynioti arba padažyti: 4 tobuli pagardai lietiniams blynams
- 2020-06-05
- 2 min. skaitymo

Galite tai vadinti ir įdaru, ir padažu: tai priklauso nuo to, kaip kas labiau mėgsta. Vieniems patinka kažką skanaus į lietinį blyną įvynioti, kitiems – kažkame, kas labai skanu, tą blyną dažyti.
Bet kokiu atveju, keturi geri ir sotūs pagardai prie lietinių blynų laukia Jūsų.
Grybų ir špinatų pagardas

Reikia:
1 poro
1 skiltelės česnako
2 šaukštų aliejaus
500 g rudųjų pievagrybių
Šviežių čiobrelių šakelės
200 g špinatų
Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Supjaustykite porą, susmulkinkite česnaką ir pakepkite aliejuje iki gražios gintarinės spalvos.
Ruduosius pievagrybius supjaustykite ketvirtadaliais, sudėkite į keptuvę su porais ir kepkite, kol iškeps grybai.
Nuskabykite čiobrelio šakelę ir suberkite į grybus. Sudėkite špinatus ir kaitinkite, kol nuvys. Pasūdykite ir užberkite šviežiai grūstų juodųjų pipirų.
Vištienos ir moliūgo įdaras

Reikia:
200 g sviestinio moliūgo
Aliejaus (kepti)
400 g virtos vištienos
Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų
2–3 šaukštų skrudintų svogūnų
Moliūgą smulkiai supjaustykite ir trumpai apkepkite aliejuje.
Vištieną susmulkinkite ir sudėkite į tą pačią keptuvę. Viską pasūdykite, įberkite šviežiai grūstų juodųjų pipirų ir 2–3 min. pakaitinkite. Pagardinkite skrudintais svogūnais.
Humuso įdaras

Reikia:
200 g sausų avinžirnių
1 šaukšto „tahini“ pastos
1 šaukštelio maltos kalendros
½ šaukštelio aitriosios paprikos
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
Žiupsnelio druskos
½ citrinos sulčių
Užmerkite avinžirnius iš vakaro. Prieš virdami nupilkite vandenį. Virkite avinžirnius, kol suminkštės. Sutrinkite trintuvu. Jei labai tiršta, įpilkite virinto vandens.
Pertrinkite humusą per sietelį. Pakaitinkite visus prieskonius sausoje keptuvėje. Ataušusius sumaišykite su pertrinta avinžirnių mase. Įpilkite aliejaus. Gardinkite druska ir citrinos sultimis.
Sorų kruopų ir ožkų sūrio

Reikia:
1 kriaušės
Žiupsnelio Provanso žolelių
2 stiklinių išvirtų sorų kruopų
150 g kreminio ožkų sūrio
Medaus (pagal skonį)
Kriaušę nulupkite, supjaustykite nedideliais gabaliukais, iškepkite kartu su Provanso žolelėmis arba mikrobangų krosnelėje, arba patroškinkite kartu su šlakeliu vandens, kol suminkštės.
Sutrinkite kriaušę kartu su sorų koše, pabaigoje įmaišykite ožkų sūrį. Jei reikia, pagardinkite medumi.
Kaip išsikepti plonyčius lietinius, skaitykite ČIA
Skanaus!