top of page

Ypatingos vietos, kurių negalima aplenkti Honkonge, pagal Alfą Ivanauską

Tuo metu, kai VMG idėjinis vadas Alfas Ivanauskas ruošiasi į kelionę, tikrai žinome vieną faktą – savo kulinarine mačete jis iškirs visas didelių miestų restoranų džiungles ir mums parveš atsiliepimus ir vizualius įrodymus tik iš ten, kas gali būti vadinami geriausiais (tai jis padarė ir Singapūre). Todėl mums niekada nebaisu vykti nei į Paryžių, nei į Tokiją, jei ten jau buvo Alfas. Šį kartą – Jūsų kelionės į Honkongą palengvinimas.

„ATUM restaurant“, 18 Hanoi Road, Tsim Sha Tsui, Kowloon

Alfo Ivanausko nuotr.

Alfo Ivanausko nuotr.


Alfo Ivanausko nuotr.

Alfo Ivanausko nuotr.


Vieta, kur plūsta madingiausias Honkongo jaunimas ir dažniausiai renkamasi popiečio arbatėlei. Ko jie čia plūsta? Ogi savo akimis išvysti, kaip estetiškai gali atrodyti maistas ir kokią ugnį atviroje virtuvėje gali įžiebti restorano komanda.

Alfas: „Po pietų Azijoje labai populiaru eiti į restoranus ir kavines, kurios siūlo padėklus su saldumynais. Geri kavytę, arbatytę ir mėgaujiesi.“ Tokio padėklo kaina dviem asmenims su įskaičiuota kava ar arbata – apie 43 Eur. Yra ir dienos pasiūlymų: užkandžių, salotų, sriubų, karštųjų patiekalų (9–15 Eur).

Restorano meniu galite rasti ČIA.

Alfo Ivanausko nuotr.

Alfo Ivanausko nuotr.


Alfo Ivanausko nuotr.

Alfo Ivanausko nuotr.


Alfo Ivanausko nuotr.

Alfo Ivanausko nuotr.


Alfo Ivanausko nuotr.

Alfo Ivanausko nuotr.


„Above & Beyond”, 17 Science Museum Rd, Tsim Sha Tsui

Alfo Ivanausko nuotr.

Alfo Ivanausko nuotr.


Alfo Ivanausko nuotr.

Alfo Ivanausko nuotr.


Čia tikrai negalėsite pralenkti viešbučių restoranų, ypač jei jie įsikūrę 28-ajame aukšte, ir pakėlę nosį nuo savo lėkštės kaip ant delno matysite visą Honkongo panoramą. Bent taip yra viešbučio „ICON“ restorane, kuriame vyrauja Kantono virtuvė. Nors restoranui vadovauja patyręs šefas Paul Tsui, meniu galima rasti ne tik šiuolaikinių patiekalų improvizacijų, bet ir klasikinių gastronominių šedevrų. Čia taip pat paragausite apdovanoto ir pripažinto konditerio desertų, nuostabių rinktinių arbatų, privatų vyno kambarį.

Alfo Ivanausko nuotr.

Alfo Ivanausko nuotr.


Alfas: „Vienas iš patiekalų, kurį privalu išbandyti – Singapūro krabas. Išsirinkus krabą, jis yra sutraiškomas, išverdamas ir valgomas rankomis. Taip pat ypač garsūs – dim sum, kurie čia yra vieni skaniausių. Atėjus į restoraną gaunate meniu ir jame turite pažymėti savo pasirinkimus. Dieną valgomi dim sum, o vakare užsisakoma iš „à la carte meniu“. Pietų rinkinys dviem žmonėms – apie 30–35 Eur.

Restorano meniu rasite ČIA.

Alfo Ivanausko nuotr.

Alfo Ivanausko nuotr.


Naujausi įrašai

bottom of page