top of page

Voveraitės ir cinamonas: ypatingas šefo Deivydo Praspaliausko troškinys tiks ir pietums, ir jaukiai


Cinamonu kvepianti virtuvė –  tarsi pažadas, kad netrukus laukia jaukumu ir vėsų rudenį taip trokštama šiluma dvelkiantis patiekalas. O ar įsivaizduojate šiuo prieskoniu gardintą voveraičių troškinį? Ne tik nuostabus aromatas, bet ir nepaprastas skonis. Siūlome išbandyti žinomo šefo Deivydo Praspaliausko receptą ir įsitikinti patiems!

Voveraičių troškinys su cinamonu

Jums reikės:

300 g voveraičių

400 g pomidorų savo sultyse

100 g morkų

2 skiltelių česnako

1 raudonosios paprikos

Ryšelio kalendrų

1 raudonojo svogūno

1–2 saliero lapkočių

50 ml raudonojo vyno acto

50 ml DANSUKKER auksaspalvio sirupo

Aliejaus kepti

Druskos

Petražolių, kalendrų lapelių

  1. Į puodą įpilkite aliejaus, suberkite voveraites, trumpai apkepkite.

  2. Supilkite DANSUKKER auksaspalvį sirupą, raudonojo vyno actą ir trumpai patroškinkite. Suberkite cinamoną, išmaišykite.

  3. Sudėkite pomidorus kartu su sultimis, pomidorų galite nesmulkinti. Suberkite daržoves ir troškinkite apie 30 min. Pasūdykite.

  4. Įmaišykite smulkiai pjaustytus petražolių ir kalendrų lapelius, viską išmaišykite ir patiekite.

Norite pamatyti gaminimo procesą? Siūlome peržiūrėti „VirK Akademijos“ vaizdo pamoką. Čia kulinarinius įgūdžius galite tobulinti visiškai nemokamai, o jums padės savo sričių profesionalai! Svarbu: visą turinį gali matyti tik registruoti vartotojai.

Svarstote, ką po tokio patiekalo patiekti desertui? Išbandykite užburiantį apelsinų keksą su marcipanais.

Ieškote daugiau galimybių tobulinti kulinarinius įgūdžius ir išbandyti gardžiausius receptus? Registracija trunka vos kelias minutes!

Naujausi įrašai

bottom of page