Sotus, maistingas ir naudingosiomis amino rūgštimis papildytas patiekalas, ypač tinkamas po intensyvios treniruotės. Arba – motyvuojantis pirmasis žingsnis, norint pradėti sportuoti.
Jums reikės (4 asmenims):
400 g morkų (ypač tinka mažosios morkytės)
½ šaukštelio kario miltelių
150 g bolivinių balandų
1 gūžės traškių salotų (pvz., romaninių)
100 g ridikėlių
1 didelio avokado
šlakelio aliejaus
žiupsnelio druskos
Padažui:
~80 g sezamų pastos „tahini“
~80 ml vandens
1 skiltelės česnako
1–2 šaukštų šviežiai spaustų citrinos sulčių
žiupsnelio druskos
Receptas
Morkas supjaustykite panašaus dydžio gabalėliais (jeigu neturite mažųjų morkų).Sudėkite jas į kepimo formą, apšlakstykite aliejumi, pabarstykite kariu, druska ir lengvai įtrinkite.Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje, kol morkos suminkštės ir gražiai apskrus, apie 25 min.Tuo metu į verdantį pasūdytą vandenį suberkite bolivines balandas ir virkite apie 10 min. Atvėsinkite.Paruoškite padažą: maisto smulkintuvu sutrinkite visus ingredientus iki vientisos konsistencijos. Norimą tirštumą reguliuokite po truputį pildami vandenį – jo gali pakakti ir mažiau.Ridikėlius supjaustykite plonais griežinėliais, išskobtą avokadą – nedideliais kubeliais, o salotas smulkiai suplėšykite arba plonai supjaustykite. Sumaišykite su virtomis kruopomis.Išdėliokite keptas morkas ir apšlakstykite paruoštu padažu.
Comments