VMG valgo: meksikietiškas vakarykštės duonos apkepas

Nenukabinkite duonos, jei atsidarę duoninę joje išvysite tik keletą jau nebe tokios kvapnios duonos riekelių. VMG kulinarei Živilei nėra nieko neįmanomo – išvirę makaronai kitą dieną gali tapti išvaizdžiu apkepu, o bulvių košė -blyneliais su špinatais ir žirneliais.

Jums reikės (4 asmenims)

  • 200 g šviesios duonos

  • 1 šaukšto sviesto

  • 100 g čoriso dešros

  • 100 g pomidorų padažo (naudojome meksikietišką)

  • kelių skiltelių česnako

  • 3–4 kiaušinių

  • 200 ml pieno

  • 50 g tarkuoto čederio arba fermentinio sūrio

  • kelių šaukštų konservuotų kukurūzų

  • Chalapos paprikos (jei mėgstate aštriau)

  • druskos, juodųjų pipirų

Receptas

  1. Nedidelę kepimo formą ištepkite sviestu.

  2. Duonos riekeles aptepkite pomidorų padažu ir susluoksniuokite su dešra kepimo formoje.

  3. Apibarstykite sūriu, kukurūzais, paprika ir pjaustytu česnaku.

  4. Kiaušinius išplakite su pienu, žiupsneliu druskos bei pipirų ir užpilkite sudėtus ingredientus.

  5. Kepkite apie 15–20 min. iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


#Meksika #meksikietiškai #kukurūzai #receptas #apkepas #likučiai #chorizo #kaippanaudotiduoną #chalapospaprika #duona

Naujausi įrašai