
Visi žinome, kad kopūstų sriuba yra gelbėtojas Nr. 1 ne vienoje situacijoje. Keli triukai – ir akys raibs nuo kopūstienės grožio bei skonio. Neprisiriškite prie vienintelės rūšies – gūžinio kopūsto. Įmaišykite raudongūžį, žiedinį ar briuselinį. O tikslingai judant link Naujųjų metų pažadų įgyvendinimo, ši sriuba bus vienas iš Jūsų „arkliukų“.
Jums reikės:
1 morkos
1 batato
200 g moliūgo
apie 400 g skirtingų rūšių kopūstų (raudongūžio, kininio, žiedinio)
kelių pievagrybių
100 g perlinių kruopų
100 g žaliųjų žirnelių
½ šaukštelio maltos ciberžolės
mažo gabalėlio šviežio imbiero
1 skiltelės česnako
1 aitriosios paprikos
1 citrinžolės
1 aukšto obuolių acto
1,5 l sultinio
šlakelio aliejaus
Gaminimas:
Perlines kruopas užpilkite šaltu vandeniu iš vakaro. Jeigu nespėjote, užpilkite verdančiu vandeniu ir uždengę palaikykite apie valandą.
Morką, batatą, moliūgą nulupkite ir kartu su pievagrybiais supjaustykite panašaus dydžio gabalėliais. Kopūstus smulkiai supjaustykite.
Puode su šlakeliu aliejaus pakepinkite ciberžolę, smulkiai pjaustytą česnaką, imbierą, aitriąją paprika (su sėklytėmis arba be) ir pusiau perpjautą citrinžolę.
Prieskoniams pakvipus, suberkite pjaustytas daržoves ir maišydami kepkite 1 min.
Suberkite kruopas, supilkite sultinį, obuolių actą ir virkite ant nedidelės kaitros apie 25 min. arba kol kruopos suminkštės. Galiausiai suberkite žaliuosius žirnelius.
Sriubą patiekite gilioje lėkštėje.