top of page

Vitaminizuota! Filo tešlos pyragas su žalumynais


Filo tešlos pyragas su žalumynais, VMG
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

4–6 asm.

Gaminimas 20 min.

Kepimas 30 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • 4 filo tešlos lapų

  • Aliejaus (tešlai patepti)

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio Provanso žolelių

  • 50 g špinatų

  • 1 mažo svogūno

  • 30 g sviesto

  • 1 šakelės mėtų

  • 200 g žaliųjų žirnelių

  • 150 ml grietinėlės

  • 100 g ožkų sūrio

  • 1 kiaušinio

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Paruoškite 24 cm skersmens formą.

  2. Filo tešlos lapą patepkite aliejumi, ant viršaus uždėkite kitą lapą, patepkite aliejumi, pabarstykite druska, Provanso žolelėmis, uždenkite dar vienu lapu, vėl aliejus ir dar vienas lapas. Visą konstrukciją sudėkite į kepimo formą, kraštus palikite laisvus. Šaukite į orkaitę ir pakepkite 15 min.

  3. Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais, pakepinkite svieste, ten pat suberkite smulkintus špinatų lapus ir žirnelius. Permaišykite, įpilkite apie 50 ml vandens ir patroškinkite 4–5 min. – kol nuvys špinatai. Šiek tiek pravėsinkite.

  4. Grietinėlę sumaišykite su ožkų sūriu ir kiaušiniu, pasūdykite. Smulkiai supjaustykite mėtas. Grietinėlės ir sūrio mišinį sumaišykite su mėtomis. Viską sumaišykite su daržovėmis ir gautą mišinį supilkite į formą.

  5. Kepkite dar apie 15 min.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page