Meškiniai česnakai yra vieni seniausių vaistinių augalų pasaulyje ir pirmasis vitaminų šaltinis pavasarį. Lapai skinami gegužę. Taig, ką iš jų gaminti? 2 receptai.
Laukinių česnakų sriuba
Meškinių česnakų sriubai pagaminti reikia:
2 šaukštų sviesto
1 AUGA svogūno
2 šaukštų miltų
750 ml daržovių sultinio
1 saujos laukinių česnakų
2 šaukštų grietinėlės
duonos skrebučių (patiekti)
Į puodą dėkite sviestą ir šildykite ant silpnos ugnies, kai sviestas ištirps, suberkite susmulkintą AUGA svogūną ir miltus, kepkite apie 5–7 min., reguliariai maišydami šluotele. Miltai neturi paruduoti. Nuolat maišydami lėtai pilkite daržovių sultinį. Kai užvirs, virkite ant silpnos kaitros 5 min.
Laukinių česnakų laiškus nuplaukite šaltu vandeniu, smulkiai supjaustykite ir sudėkite į puodą su likusiais ingredientais ir troškinkite apie 15 min.
Gautą masę sutrinkite trintuvu, galite pertrinti ir per sietelį, kad gautumėte šilkinę sriubą. Patiekite su skrebučiais.
Laukinių česnakų pesto
Laukinių česnakų pesto pagaminti reikia:
100 g laukinių česnakų
200 ml alyvuogių aliejaus
60 g lazdynų riešutų
60 g kietojo sūrio
½ arbatinio šaukštelio druskos
2 šaukštų baltojo vyno acto
Nuplaukite česnakus ir nusausinkite.
Į smulkintuvą sudėkite česnakus, pusę riešutų, pilkite alyvuogių aliejų, viską sutrinkite. Dėkite likusius ingredientus ir sutrinkite iki vientisos konsistencijos.
Skanaus!