Vitaminingieji laukiniai/ meškiniai česnakai: ką iš jų gaminti? (Receptai)

Meškiniai česnakai yra vieni seniausių vaistinių augalų pasaulyje ir pirmasis vitaminų šaltinis pavasarį. Lapai skinami gegužę. Taig, ką iš jų gaminti? 2 receptai.


Laukinių česnakų sriuba

meškinių česnakų sriuba, receptas
Shutterstock.com nuotr.

Meškinių česnakų sriubai pagaminti reikia:

  • 2 šaukštų sviesto

  • 1 AUGA svogūno

  • 2 šaukštų miltų

  • 750 ml daržovių sultinio

  • 1 saujos laukinių česnakų

  • 2 šaukštų grietinėlės

  • duonos skrebučių (patiekti)

  1. Į puodą dėkite sviestą ir šildykite ant silpnos ugnies, kai sviestas ištirps, suberkite susmulkintą AUGA svogūną ir miltus, kepkite apie 5–7 min., reguliariai maišydami šluotele. Miltai neturi paruduoti. Nuolat maišydami lėtai pilkite daržovių sultinį. Kai užvirs, virkite ant silpnos kaitros 5 min.

  2. Laukinių česnakų laiškus nuplaukite šaltu vandeniu, smulkiai supjaustykite ir sudėkite į puodą su likusiais ingredientais ir troškinkite apie 15 min.

  3. Gautą masę sutrinkite trintuvu, galite pertrinti ir per sietelį, kad gautumėte šilkinę sriubą. Patiekite su skrebučiais.


 

Laukinių česnakų pesto

laukinių česnakų pesto, receptas
Shutterstock.com nuotr.

Laukinių česnakų pesto pagaminti reikia:

  • 100 g laukinių česnakų

  • 200 ml alyvuogių aliejaus

  • 60 g lazdynų riešutų

  • 60 g kietojo sūrio

  • ½ arbatinio šaukštelio druskos

  • 2 šaukštų baltojo vyno acto

  1. Nuplaukite česnakus ir nusausinkite.

  2. Į smulkintuvą sudėkite česnakus, pusę riešutų, pilkite alyvuogių aliejų, viską sutrinkite. Dėkite likusius ingredientus ir sutrinkite iki vientisos konsistencijos.

Skanaus!