![Virtas lašišos vyniotinis su žolelių įdaru ir ryžiais pesto padaže, vmg receptas](https://static.wixstatic.com/media/d875bb_20efaeaaea5d48ffa0df952ee9960854~mv2.png/v1/fill/w_49,h_28,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/d875bb_20efaeaaea5d48ffa0df952ee9960854~mv2.png)
4 asm.
Gaminimas 30 min.
Kepimas 30 min.
Orkaitės t-ra 80 °C
Reikia:
600 g lašišos filė
1 kiaušinio
100 ml grietinėlės
2 skiltelių česnako
kelių šakelių šviežio baziliko
200 g „basmati“ ryžių
70 g pesto padažo
druskos, pipirų
sviesto (kepti)
1. Lašišos filė su oda nupjaukite iki 1 cm storio išklotinės. Likusią mėsą sumalkite su kiaušiniu, grietinėlę, česnaku, baziliku, druska ir pipirais. Gautą masę tepkite ant lašišos filė ir ją susukite į cilindrą, naudodamiesi maistine plėvele. Virkite garuose, dėkite į orkaitę su garų funkcija arba kepkite sausoje orkaitėje, įkaitintoje iki 80 °C, 30 min.
2. „Basmati“ ryžius pakepkite svieste, kol pabals, bet netaps rusvi. Tada užpilkite 350 ml vandens ir iškart uždenkite dangčiu. Po 10 min. ryžiai bus išvirę ir sugėrę visą vandenį. Į ryžius įmaišykite pesto padažą ir pagardinkite druska. Patiekite su virtu lašišos vyniotiniu.