4 asm.
Gaminimas 25 min.
Zzz 30 min.
Reikia:
300 g vištienos filė
8 figų
50 g pistacijų
30–40 g laiškinių česnakų
150 g salotų mišinio su gražgarstėmis
150 g majonezo
Vištienos marinatui:
2 šaukštų apelsinų sulčių
1 šaukštelio apelsinų tarkuotos žievelės
½ šaukštelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
½ šaukštelio maltos kalendros
½ šaukštelio druskos
Šlakelio aliejaus
1. Sumaišykite visus produktus, skirtus vištienos marinatui, ir sudėkite į jį vištieną. Palaikykite apie pusvalandį.
2. Kepkite vištieną grilinėje keptuvės po 8–10 min. iš kiekvienos pusės. Perpjaukite figas ir jas taip pat iškepkite. Vištieną ir figas galite kepti ir orkaitėje.
3. Pistacijas ir laiškinius česnakus susmulkinkite.
4. Lėkštėje sudėliokite salotų mišinį, ant jo – vištieną ir figas, užberkite laiškinių česnakų ir pistacijų. Salotas patiekite su majonezu.