
Velykų bobai su cinamonu pagaminti reikia:
I etapui:
20 g šviežių mielių
50 ml vandens
20 g DANSUKKER
nerafinuoto
cukranendrių cukraus
20 g miltų
II etapui:
1 kiaušinio
100 g DANSUKKER
nerafinuoto
cukranendrių cukraus
100 ml šilto pieno
1 šaukšto tarkuotos
citrinos žievelės
450 g miltų
50 g ištirpinto sviesto
III etapui:
80 g minkšto sviesto
80 g DANSUKKER
cukraus su cinamonu
1. Visus pirmojo etapo produktus sumaišykite, palikite, kad suaktyvėtų mielės (15–20 min.).
2. Kai mielės suaktyvės, viską sumaišykite su II etapo produktais ir minkykite tešlą, kol bus lygi ir glotni.
3. Palikite ją kilti 40–50 min. dideliame dubenyje, uždengtame maistine plėvele.
4. Paruoškite bobai formą, ją gausiai patepkite sviestu ir pabarstykite cukrumi su cinamonu iš trečiojo etapo.
5. Padalinkite tešlą į 5 skirtingo dydžio dalis. Kiekvieną iškočiokite, patepkite sviestu ir pabarstykite DANSUKKER cukrumi su cinamonu ir dėkite vieną ant kitos formoje.
6. Kildinkite bobą apie 50 min., šaukite į šaltą orkaitę. Kepkite bobą apie 50 min.
Skanaus.