top of page

Austriška „boba"

Be „bobos" Velykos – ne Velykos. Dar vienos kvapnios ir drėgnos „bobos" receptas.

Velykų boba, receptas

1 boba

Gaminimas 30 min

Kepimas apie 1 val


Bobai iškepti reikia:

  • 40 g mielių

  • 250 ml pieno

  • 120 g cukraus

  • 12 trynių

  • 150 g sviesto

  • 400 g miltų

  • 1 citrinos žievelė (nutarkuota)

  • 100 g geltonųjų razinų

  • Druskos

  • 1 šaukštas rudojo cukraus formai pabarstyti


Glajui:

  • 150 g cukraus miltelių

  • 1 kiaušinio baltymas

  • 1–2 šaukštai citrinos sulčių

1. Mieles sumaišykite su šaukšteliu cukraus, 3 šaukštais miltų ir pašildytu pienu. Palikite šiltoje vietoje, kad suaktyvėtų.

2. Sviestą ištirpinkite, bet ne iki galo – tik kad išeitų tepi masė. 1 šaukštą sviesto atidėkite formai patepti.

3. Minkštą sviestą išplakite iki purios masės, palaipsniui pilkite trynius, pramaišiui su cukrumi. Kai išeis glotni masė, supilkite ištirpintas mieles ir suberkite druską.

4. Sumaišykite, suberkite miltus, citrinos žievelę. Minkykite tešlą, kol bus glotni ir blizganti. Palikite augti maždaug 40 minučių.

5. Formą patepkite sviestu, pabarstykite ruduoju cukrumi ir sudėkite tešlą. Ji turi užimti pusę formos, priešingu atveju sklis pro kraštus. Jei jūsų forma mažesnė, paimkite dar vieną. Sudėkite tešlą, uždenkite ir palikite šiltoje vietoje, kad kiltų. Virtuvėje neturi būti skersvėjų. Bobos apimtis turi padvigubėti.

6. Kepkite maždaug valandą 160 °C orkaitėje. Jeigu viršus labai greitai apkeps, galima apdengti aliuminio folija.

7. Aušinkite bobą formoje.

8. Glajui persijokite cukraus miltelius ir maišykite su baltymu. Atsižvelgdami į konsistenciją, dar pilkite citrinos sulčių – glajus turi būti tirštas, bet dar tekantis.

9. Bobą puoškite glajumi.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page