top of page

Vasariškiausia pica su braškėmis ir ančiuviais (Receptas)

Ieškote naujo picos recepto? Naujo skonio? Neįprastai gardi naminė pica su braškėmis ir ančiuviais pagal Alfo receptą laukia jūsų. Lengvai paruošiama (picos tešlą pagaminsite greičiau nei tešlą lietiniams) ir neatsivalgoma!


pica su braškėmis ir ančiuviais, naminės picos receptas
VMG nuotr.

2 picoms (25 cm)


Picai su braškėmis ir ančiuviais paruošti reikia:

Picos tešlai:

  • 2 g sausų mielių

  • 160 ml vandens

  • 250 g miltų (naudojami picų tešlai skirti miltai, šefas ypač rekomenduoja rinktis 00 tipo miltus)

  • 6 g druskos

  • 10–15 ml alyvuogių aliejaus „Extra Virgin“


naminės picos tešlos receptas
VMG nuotr.

Įdarui:

  • 6 šaukštų KĖDAINIŲ KONSERVAI itališko stiliaus pomidorų padažo „Marinara“

  • 40 g mėgstamo kietojo sūrio

  • 8 smulkintų braškių

  • 250 g mocarelos sūrio „Buffalo“ arba buratos

  • ½ mėlynojo svogūno

  • 10 sūdytų ar marinuotų ančiuvių

  • Kietojo sūrio, pavyzdžiui, VILVI MEMEL GRAND RESERVE 18 picai pabarstyti.

  • Keleto baziliko lapelių

  • Šlakelio alyvuogių aliejaus

  • Žiupsnelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų



1. Mieles užpilkite vandeniu ir palaukite 10–12 min., kol jos suaktyvės. Mielių tirpalą supilkite į miltus, pasūdykite, įpilkite aliejaus ir užminkykite tešlą. Suformuokite rutuliuką, patepkite jį aliejumi ir padėkite į dubenį, uždenkite ir palikite kilti.

2. Tokią tešlą galite kildinti šaltoje vietoje parą ir daugiau arba kambario temperatūroje apie 30 min. Nereikėtų aklai sekti recepto, išminkius tešlą stebėti jos konsistenciją: jei tešla per kieta, įpilti dar truputį vandens, jei per minkšta – miltų. Idealiausia tešla būna, kai lengvai limpa prie rankų.

3. Pica iš tešlos, kildintos parą arba ilgiau, bus puresnė, minkštesnė, o pica iš tešlos, pagamintos greituoju būdu, bus traškesnė, tad rinkitės tokią, kokia patinka jums.

4. Paruoškite picos paplotį, ant viršaus dėkite KĖDAINIŲ KONSERVAI itališko stiliaus pomidorų padažo „Marinara“, berkite tarkuotą sūrį, 4 smulkintas braškes ir dėkite kepti į 230 °C temp. orkaitę 12 min. arba ant grilio, kol gražiai apskrus.

5. Ant iškepusios picos dėkite mocarelą, pusžiedžiais pjaustytą svogūną, braškes, ančiuvius. Prieš patiekiant užberkite baziliko lapelių, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir apibarstykite kietuoju sūriu ir juodaisiais pipirais.


Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page