Sausa ir beskonė vištiena jau praeitis! Alfas pasidalino receptu, kuris šią vasarą vištieną
pavers Jūsų iškylų favorite. O gardus kokteilis tikrai sužavės ir draugus, ir artimuosius.
Video receptą žiūrėkite čia
JUMS TAIP PAR TURĖTŲ PATIKTI:
3–4 asm.
Gaminimo laikas: apie 1 val.
Vištienai su trešnėmis pagaminti reikia:
2 vištienos ketvirčių
Žiupsnelio KOTANYI džiovintos kalendros
Žiupsnelio KOTANYI Kajeno pipirų
Žiupsnelio KOTANYI prieskonių mišinio „Mėsainiams“
Keleto KOTANYI laurų lapų
4–5 šaukštų OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus
1 šaukštelio DANSUKKER cukraus „Farinas“
Žiupsnelio KOTANYI druskos
2 mėlynųjų svogūnų
1 galvos česnako
1 stiklinės TINGINIO PANTIS nealkoholinio obuolių sidro
Žiupsnelio žagrenio
1 saujos trešnių arba slyvų be kauliukų
1 saujelės žemės riešutų
Keleto trešnių su koteliais (papuošimui)
1 saujelės bazilikų lapelių (papuošimui)
1. Perpjautus vištienos ketvirčius pagardinkite KOTANYI prieskoniais, 2–3 šaukštais OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus, DANSUKKER cukrumi „Farinas“ ir žiupsneliu KOTANYI druskos.
2. Gerai išmasažuokite prieskonius ir vištieną marinuokite apie 30 min.
3. Svogūnus supjaustykite stambiais gabalėliais, česnako galvai nupjaukite viršūnėlę.
4. Į ZYLE keptuvę supilkite likusį aliejų ir įkaitinkite. Apskrudinkite vištieną iš abiejų pusių, sudėkite stambiai pjaustytus svogūnus ir česnako galvą.
5. Supilkite TINGINIO PANTIS nealkoholinį obuolių sidrą ir pagardinkite žagreniu.
6. Kepkite 180 °C temp. orkaitėje apie 20–25 min.
7. Sudėkite trešnes, žemės riešutus ir kepkite dar apie 10 min.
8. Iškepus vištienai viską papuoškite trešnėmis ir bazilikų lapeliais.
Skanaus.