Laidą VIENAS GAMTOJE galite pažiūrėti ČIA
Reikia:
200–220 g vištienos
Kukurūzų
Paprikos
Avokadų
Žiupsnelio vištienos prieskonių
1 pomidoro
½ žaliosios citrinos
2 skiltelių česnako
Šviežių kalendrų
Šlakelio alyvuogių aliejaus
Žiupsnelio SANTA MARIA druskos
Žiupsnelio SANTA MARIA pipirų
Padažui:
Garstyčių
Medaus
Šlakelio alyvuogių aliejaus
Žiupsnelio SANTA MARIA druskos
Citrinos žievelės (jei norite)
Šlakelio baltojo vyno acto
1. Vištieną supjaustykite gabaliukais. Tada sumaišykite su vištienos prieskoniais, alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais. Viską su pirštais išmasažuokite ir verkite ant iešmelių. Iešmelius dėkite į grilį ir kepkite retkarčiais apversdami.
2. Paprikas galite apkepti arba naudoti šviežias. Supjaustykite paprikas gabaliukais ir dėkite į dubenį. Suberkite kukurūzus.
3. Supjaustykite pomidorą, avokadą ir dėkite į salotas.
4. Susmulkinkite kalendras, česnakus ir berkite į dubenį.
5. Apšlakstykite salotas žaliosios citrinos sultimis.
6. Garstyčias sumaišykite su medumi, įpilkite alyvuogių aliejaus ir įberkite druskos. Galite įtarkuoti citrinos žievelės. Maišykite tol, kol viskas susimaišys į gražią, vientisą masę. Įpilkite balto vyno acto, sumaišykite ir supilkite viską į salotas. Salotas sumaišykite.
7. Iškepus vištienai, iešmelius dėkite ant salotų. Galite papuošti kalendromis ar bazilikais.
ALFO PATARIMAI:
• Vištienai pamarinuoti galite rinktis ir kitokius prieskonius.
• Iešmelius sušlapinkite, palaikykite vandenyje, galite susukti į drėgną servetėlę, taip juos apsaugosite nuo sudegimo.
• Šiame patiekale galite maišyti vištieną su krevetėmis.
• Jei nemėgstate kalendrų, galite jas keisti baziliku.
Skanaus!
Vos vienu mygtuko paspaudimu BARBOROJE visas prekes susidėkite į krepšelį – pirkiniai bus pristatyti į jūsų pasirinktą vietą.
Comments