top of page

Varškėčiai su vištiena


Reikia:

  • 200 g rikotos sūrio

  • 1 kiaušinio

  • 50 g miltų su kildikliais

  • 1 šakelės rozmarino

  • 300 g vištienos filė

  • 1 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių

  • 50 g čederio sūrio

  • 50 g sutirštinto nesaldinto pieno

  • 30 g balzaminio acto

  • 30 g auksaspalvio cukraus sirupo

  • 50 g šaldytų aviečių

  • druskos, pipirų

  • aliejaus (kepti)


Į rikotą įmuškite vieną kiaušinį ir suberkite milus, įdėkite sukapotus rozmarino lapelius. Išmaišykite ir suformuokite varškėčius. Apkepkite varškėčius iš abiejų pusių ir perdėkite į kepimo skardą. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 7 min.Vištieną supjaustykite juostelėmis, pabarstykite rūkyta paprika, druska ir pipirais. Į įkaitintą keptuvę dėkite kepti vištieną.Paruoškite padažą iš čederio sūrio ir sutirštinto nesaldinto pieno, abu ingredientus kaitindami ant mažos ugnies, kol viskas išsilydys.Kai vištiena iškeps, ją išimkite ir į tą pačią keptuvę sudėkite balzaminį actą ir cukraus sirupą.Ant iškeptų varškėčių dėkite vištieną, sūrio padažą, balzaminį kremą ir avietes.

Naujausi įrašai

bottom of page