Reikia:
200 g sviesto
450 g miltų
40 g tarkuoto kietojo sūrio
Žiupsnelio druskos
220 ml kefyro
150 g „Philadelphia“ tipo sūrio
Ridikėlių su lapais
Rozmarinų
Smidrų
Raudonųjų svogūnų
Kiaušinio (patepti)
Juodųjų sezamų (pabarstyti)
Alyvuogių aliejaus
Į trintuvo indą sudėkite gabaliukais pjaustytą atšaldytą sviestą, suberkite miltus, sūrį, pasūdykite ir sutrinkite iki smulkių kruopelyčių.
Suberkite viską į didelį dubenį, supilkite kefyrą ir užminkykite tešlą, suformuokite diską ir suvyniokite į plėvelę. Padėkite ją valandai į šaldytuvą.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
Iškočiokite tešlą į skardos dydžio lakštą. Tankiai pabadykite, apibrėžkite peiliu „rėmelį“. Rėmelio viduje patepkite lakštą „Philadelphia“ tipo sūriu ir sudėliokite savo norimą daržovių dėlionę. Turėkite omenyje, kad lapinės daržovės labai sumažėja, tad jų negailėkite.
Užlenkite kraštus ir juos patepkite kiaušinio plakiniu bei pabarstykite sezamais.
Pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite apie 25–30 min.
O taip paveikslas atrodo prieš kepimą:
Gamino ir fotografavo Elžbieta Monkevič (#elzbieta.mon)
Skanaus!
Comentarios