Uogienių virimo metas: mėlynių ir aviečių uogienė (Receptas)
- eglerace
- 08-07
- 1 min. skaitymo
Dabar kaip tik yra tas trumpas etapas, kai miškuose – pats mėlynių pikas, o avietės dar tik prasideda. Taigi, jeigu norisi patirti ir žiemai išsaugoti šių dviejų skonių harmoniją, tai dabar yra pats metas skirti tam dėmesio.
Šių uogų duetas sukuria tobulą saldumo ir rūgštumo pusiausvyrą. Saldžiarūgštumas yra vienas populiariausių skonių tarp uogienių.

Uogienei išvirti reikia:
500 g mėlynių
500 g aviečių
500 g cukraus uogienėms
1 vanilės ankšties
1. Vanilės ankštį išskobkite bukąja peilio ašmenų puse. Tūrinį sudėkite į uogas. Užberkite cukraus, užvirinkite ir virkite nuo užvirimo 5 min.
2. Nukaiskite, nuimkite susidariusias putas ir supilstykite uogienę į švarius stiklainius.
Gardžių atradimų.


























