top of page

TV laidų vedėja Rūta Mikelkevičiūtė: „Geriausi šefai – vyrai ir jų vieta yra virtuvėje“

Įdomių žmonių klausiame: Jeigu turėtumėte restoraną, koks jis būtų? Šįkart į klausimą atsako garsi TV laidų vedėja Rūta Mikelkevičiūtė.

Rūta Mikelkevičiūtė, interviu apie restoranus
VMG nuotr.

Jeigu Jums atitektų restoranas, kokias pareigas užimtumėte?

Aš – savininkė ir niekas kitas. Būčiau valgytoja. Tiesą pasakius, tokio verslo niekada nesiimčiau, nes reikėtų puikiai išmanyti visus jo niuansus. Mano gyvenimiška patirtis ir moteriška emancipacija sako, kad geriausi šefai – vyrai ir jų vieta yra virtuvėje.

Jūsų restorano virtuvės šefas būtų vyras?

Manau, kad vyras. Aptarnaujantį personalą taip pat sudarytų vyrai. Šefas netgi turėtų būti „apvalus“, nes jei jis ne toks, tai reiškia, kad nei valgo, nei ką... Tokia tada jo ir virtuvė. Man pagyvenęs ir „apvalus“ šefas visada asocijuojasi su gera virtuve.


Pagal kokius kriterijus vertinate gerą restoraną ir jo meniu?

Man labai svarbi aplinka. Žinau vieną restoraną, kuris labai vertinamas dėl puikios virtuvės, bet neinu ten, nes man nepatinka aplinka. Nepriimtini ir skandinaviški dalykai. Pavyzdžiui, nebemėgstu vieno restorano dėl to, kad jis pakeitė mano mėgstamus patiekalus valgiaraštyje, tačiau ten daroma dieviško skonio kava ir aš tik dėl jos galiu ten nuvažiuoti. Pagal zodiaką esu dvigubas jautis. Tai iš esmės karvė, kuri gyvena tvartelyje ir jai taip gerai. Man dingsta bet koks apetitas, jeigu maistas yra kaip architektūrinis objektas, į kurį reikia žiūrėti, o ne valgyti. Man patinka didelės porcijos, mėgstu pavalgyti. Ir visiškai nesvarbu, koks būtų restorano meniu. Pirmiausia turiu paragauti.

Žinoma, jeigu restorane ant kėdės pamatyčiau prilipusią gumą, jame lankytis daugiau nebenorėčiau. Man svarbi estetika, tik ne ta išpuoselėta laboratorinė, kur viskas šalta.


Ar pasakote padavėjams, kad buvo skanu arba neskanu?

Pasakau. Visai neseniai pietavau ir maistas buvo stipriai persūdytas. Paprašiau perduoti linkėjimų, pasakiau: „Jūsų virtuvės šefas turbūt įsimylėjęs.“

Esu porą kartų pasakiusi, kad nevalgysiu, kai atnešė pašvinkusio maisto. Manau, kad virtuvės šefas turi matyti, jog jo daržovės supuvusios. Tai yra nepagarba.


Jūsų restorano klientas būtų...

...Žmogus, mėgstantis kompaniją, bendraujantis, kuriam maistas yra daugiau nei atsisėsti ir prisikimšti. Tai būtų žmogus, baigęs universitetą, matęs pasaulio. Energingas klientas, kurio visur daug, kuriam rūpi, kaip jis atrodo. Sakyčiau, modernus.


Kaip manote, kokia yra sėkmingo restorano sėkmės formulė?

Man atrodo, kad svarbiausia – labai skanūs patiekalai. Ir jų gali būti vos keli. Nesu profesionalė ir man šis verslas iš šalies atrodo labai sunkus. Neturiu žalio supratimo, bet manau, kad jeigu labai skani virtuvė, tokie momentai kaip kėdės ar stalas nublanksta.



Naujausi įrašai

bottom of page