top of page

Truputį kitokie „summer rolls": ryžių popieriuje ir lašišų patale


Summer rollls, suktinukai, lašiša, Alfo Ivanausko receptai
Kerniaus Pauliukonio nuotr.


4 vnt.


Reikia:

  • 120 ml ryžių acto

  • 2 šaukštelių cukraus

  • žiupsnelio maltos aitriosios paprikos

  • 1 morkos

  • 1 trumpavaisio agurko

  • 60 g baltojo ridiko

  • 4 ryžių popieriaus lapų

  • 150 g lašišos filė

  • 1 žaliosios citrinos

  • ½ šaukštelio druskos

  • kelių šakelių šviežios mėtos ir kalendrų (patiekti)

Padažui:

  • ½ mango

  • 1–2 šaukštų žuvies padažo („fish sauce“)

  • žiupsnelio rudojo cukraus

  • 1 šaukšto žaliosios citrinos sulčių


  1. Ryžių actą sumaišykite su cukrumi, druska ir aitriąja paprika.

  2. Morką, agurką ir ridiką supjaustykite plonais šiaudeliais ir užpilkite paruoštu marinatu. Leiskite daržovėms pasimarinuoti bent pusvalandį.

  3. Ant švaraus paviršiaus padėkite ryžių popieriaus lapus, apšlakstykite juos vandeniu ir palaukite, kol suminkštės.

  4. Tuomet į lapo vidurį sudėkite marinuotas daržoves, užlenkite kraštus ir tvirtai susukite.

  5. Suktinukų viršų apvyniokite lašiša ir perpjaukite į dvi dalis.

  6. Sumaišykite padažui skirtus ingredientus. Suktinukus patiekite su padažu ir žaliosios citrinos skiltele, apibarstę žalumynais.


Skanaus!





Receptas iš knygos PLAY COOK KISS: culinary tricks


Naujausi įrašai

bottom of page