Triušienos kumpeliai su žaliųjų žirnelių šutiniu ir marinuotomis kriaušėmis (Receptas)

Triušienos kumpeliai su žaliųjų žirnelių šutiniu ir marinuotomis kriaušėmis yra bene geriausias pasirinkimas, kai norisi nustebinti, bet ir nepervargti stengiantis tai padaryti. Lengvai marinuotos kriaušės suteikia gaivos ir puikiai subalansuoja patiekalą.



Patiekalui pagaminti reikia:

  • 4 vnt. užpakalinių triušio kumpelių

  • 400 g šviežių žaliųjų žirnelių arba HEINZ konservuotų žaliųjų žirnelių.

  • 60 g grietinėlės

  • 300 g paukštienos sultinio

  • 400 g jaunų bulvių

  • 1 didelio svogūno

  • 4 kriaušių

  • 30 g cukraus

  • 1 rozmarino šakelės

  • 1 skiltelės česnako

  • 30 g obuolių vyno acto

  • 1 cinamono lazdelės

  • 2 anyžiaus žvaigždučių

  • druskos, pipirų

  • aliejaus (kepti)

1. Triušienos kumpelius apkepkite iš abiejų pusių ir pabarstykite druska bei pipirais. Įdėkite rozmarino šakelę, česnako skiltelę ir užpilkite sultiniu. 30 min. troškinkite uždengę puodą, dar

20 min. troškinkite atidengę, kol sultinys beveik išgaruos.

2. Bulves nuplaukite ir pašlakstykite aliejumi, pabarstykite druska bei pipirais ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 25 min.

3. Kriaušes nulupkite, perpjaukite per pusę. Sudėkite į puodą su actu, cukrumi, cinamono lazdele ir anyžiaus žvaigždutėmis. Užpilkite vandeniu, kad apsemtų kriaušes. Pavirkite 5 min. ir

nukelkite nuo ugnies.

4. Svogūną supjaustykite kubeliais ir pakepkite keptuvėje, sudėkite žirnelius ir šiek tiek patroškinkite. Supilkite grietinėlę, pagardinkite druska ir pipirais, permaišykite ir dar šiek tiek patroškinkite.

5. Lėkštėje serviruokite šutinį, keptas bulves, kriaušes ir triušienos kumpelius.


Skanaus!

Naujausi įrašai