top of page

Traškūs, skirtingų įdarų plonieji blyneliai, kurie nustebins visą šeimą


Traškūs blyneliai su įdaru, Alfas vienas namuose, receptai

Blyneliams su įdarais pagaminti reikia:


1 įdarui:

  • 1 vidutinės morkos

  • Pusės vidutinio poro

  • 2 saujų grybų (rudųjų arba baltųjų pievagrybių)

  • LAPINO PUOTA triušienos juosmeninės dalies filė

  • SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“

  • SANTA MARIA druskos

  • SANTA MARIA provanso žolelių

  • 1 šaukšto sviesto

  • Saujos špinatų

  • Žiupsnelio petražolių

  • 3 šaukštų tepamo kreminio sūrio CREME BONJOUR su voveraitėmis

  • Alyvuogių aliejaus kepimui


1. Sutarkuokite morką. Supjaustykite porą pusgriežinėliais. Susmulkinkite grybus.

2. Gabaliukais supjaustykite triušieną, nemalkite.

3. Į įkaitintą keptuvę įpilkite aliejaus, dėkite porus ir morkas. Įberkite SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“, SANTA MARIA druskos, SANTA MARIA provanso žolelių. Daržoves reikia tik apkepti, neperkepkite. Apkepę išimkite ir atidėkite į šoną.

4. Į keptuvę dėkite triušieną, įberkite SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“. Kai vištiena pabals suberkite pievagrybius. Įdėkite sviesto ir SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“.

5. Užpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir dėkite špinatus, viską sumaišykite. Įberkite SANTA MARIA druskos. Apkepinkite, svarbu neperkepti.

6. Apkepusį įdarą sudėkite į indą, lengvai atvėsinkite. Dėkite tepamo kreminio sūrio CREME BONJOUR su voveraitėmis ir viską gerai išmaišykite.



2 įdarui:

  • 1/2 nedidelio gūžinio kopūsto

  • Kelių laiškinių svogūnų

  • 1 morkos

  • Žiupsnelio SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“

  • Žiupsnelio SANTA MARIA cinamono

  • 0,5 šaukštelio SANTA MARIA kalendros

  • SANTA MARIA druskos

  • 1/3 citrinos žievelės

  • 2 kiaušinių

  • 3 šaukštų tepamo kreminio sūrio CREME BONJOUR su laiškiniais česnakais

  • Alyvuogių aliejaus kepimui


1. Susmulkinkite kopūstą, laiškinius svogūnus.

2. Kopūstą sumaigykite rankomis taip jis greičiau iškeps. Suberkite svogūnus, įtarkuokite morką.

3. Į įkaitintą keptuvę įpilkite aliejaus, sudėkite susmulkintas daržoves. Įberkite SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“, SANTA MARIA cinamono, SANTA MARIA kalendros ir SANTA MARIA druskos. Kepkite kol gražiai apskrus ir gerokai suminkštės daržovės.

4. Įtarkuokite citrinos žievelės, įmuškite kiaušinius. Viską išmaišykite. Apkepus išimkite iš keptuvės.

5. Į lengvai pravėsusį įdarą, dėkite tepamo kreminio sūrio CREME BONJOUR su laiškiniais česnakais ir viską gerai išmaišykite.



3 įdarui:

  • 2 bananų

  • Kelių šviežių aviečių

  • 1/2 apelsino žievelės

  • SANTA MARIA cinamono

  • Žiupsnelio šviežių mėtų


1. Susmulkinkite bananą, įberkite aviečių, įtarkuokite apelsino žievelės. Įberkite SANTA MARIA cinamono.

2. Sukapokite mėtas ir užberkite ant vaisių. Viską išmaišykite ir šiek tiek patraiškykite bananą.



Blyneliams:

  • 300 g „Filo“ tešlos

  • Aliejaus kepimui

1. Tešlos lakštą perpjaukite per pusę. Galite pjauti į trikampius ar stačiakampius. Į lakštą išilgai dėkite įdarą ir gražiai susukite.

2. Pasiruoškite indą su popieriumi, kad galėtumėte dėti blynelius ir nusausinti riebalų perteklių.

2. Blynelius dėkite į įkaitintą keptuvę ir apkepinkite iš 2 ar 4 pusių. Tešla labai plona, todėl sekite kepimą, kad nesudegintumėte blynelių.




ALFO PATARIMAI:


  • Įdarui galite naudoti įvairius grybus. Šaldytus ar atšildytus baravykus ar kitus, kuriuos mėgstate.

  • Tokius įdarus galite naudoti ir kitiems patiekalams: lietiniams, makaronams, įdaryti pyragėlius.

  • Svarbu neperkepti įdarų, kad jaustųsi visų daržovių traškumas.

  • Triušieną galite keisti vištiena ar kalakutiena.

  • „Filo“ tešla labai greitai džiūsta, todėl reikėtų su ja gaminti sparčiau, kad nepradėtų trūkinėti.



Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page