top of page

Traškios morkų ir agurkų salotos – lyg iš kinų restorano (Receptas)

Jums nebereikės ieškoti kinų restorano, kuriame galėtumėte mėgautis savo mėgstamais

patiekalais, nuo šiol tokį lengvai pasigaminsite savo namų virtuvėje.


morkų ir agurkų salotos_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą žiūrėkite čia


JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:

 

2–3 asm.

Gaminimo laikas: apie 30 min.


Traškioms agurkų ir morkų salotoms paruošti reikia:

  • 3–4 morkų

  • 2–3 agurkų

  • ½ aitriosios paprikos

  • 2–3 skiltelių česnako

  • 15 g imbiero

  • 5–6 šaukštų OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus

  • 1 šaukšto AJI žuvų padažo

  • 4–5 šaukštų KIKKOMAN padažo „Poke“

  • 1 šaukšto JADE BRIDGE ryžių acto

  • 1 šaukšto JADE BRIDGE skrudintų sezamų aliejaus

  • 1 šaukšto DANSUKKER auksaspalvio sirupo

  • 1 šaukšto slyvų padažo

  • 150 g virtų, mažų krevečių

  • 220 g KITCHEN ME sausai brandintos jautienos antrekoto kepsnio „Rib eye“

  • 1 saujos mirkytų razinų

  • Žiupsnelio KOTANYI aitriųjų paprikų dribsnių su jūros druska

  • 2 svogūno laiškų

  • 2 šaukštų sezamų sėklų mišinio

  • 150 g virtų GRALLA ryžių „Basmati“

  • 1 šaukšto žaliosios citrinos sulčių

  • 1 saujelės kalendrų

  • TINGINIO PANTIS nealkoholinio obuolių sidro (patiekimui)

1. Morkas ir agurkus ZYLE daržovių pjaustykle supjaustykite šiaudeliais. Pjaustytas

morkas patraiškykite rankomis.

2. Aitriąsias paprikas ir česnaką susmulkinkite peiliu, imbierą sutarkuokite. Sumaišykite dubenyje.

3. Pilkite 3–4 šaukštus OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus, AJI žuvų padažo, 3 šaukštus KIKKOMAN padažo „Poke“, JADE BRIDGE ryžių actą ir sezamų aliejų, DANSUKKER auksaspalvį cukraus sirupą ir slyvų padažą. Gerai išmaišykite.

4. Sudėkite virtas krevetes ir ⅔ pjaustytų morkų, gerai išmaišykite. Ant viršaus sudėkite likusias morkas ir agurkus, bet nemaišykite.

5. KITCHEN ME sausai brandintos jautienos antrekoto kepsnį „Rib eye“ supjaustykite juostelėmis.

6. Į ZYLE keptuvę pilkite likusį aliejų ir gerai įkaitinkite.

7. Į dubenį su daržovėmis sudėkite mirkytas razinas.

8. Į įkaitusią keptuvę sudėkite juostelėmis pjaustytą jautieną. Pagardinkite KOTANYI

aitriųjų paprikų dribsnių su jūros druska. Kepkite ant aukštos kaitros 2 min.

9. Į keptuvę įpilkite 1 šaukštą „Poke“ padažo ir išjunkite kaitrą.

10. Svogūno laiškus supjaustykite smulkiai.

11. Iškeptą jautieną sudėkite į dubenį su daržovėmis, apibarstykite sezamų sėklų mišiniu, sudėkite pagal instrukciją išvirtus GRALLA ryžius „Basmati“ ir gerai išmaišykite.

12. Pagardinkite žaliosios citrinos sultimis ir likusiu „Poke“ padažu. Gerai išmaišykite.

13. Paruoštas salotas dėkite į lėkštę, apibarstykite smulkintais svogūno laiškais,

papuoškite aitriosios paprikos griežinėliais ir kalendrų lapeliais.

14. Patiekite su TINGINIO PANTIS nealkoholiniu obuolių sidru.


Gardžių atradimų.


Naujausi įrašai

bottom of page