Brusketa su baklažanais (Receptas)

Gardžiosios brusketos su baklažanais labai tiks svečiams užklupus ar šiaip lengvam pasimėgavimui.


brusketa su baklažanais, receptas
VMG nuotr.


Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia


4 brusketos


Brusketoms su baklažanais pagaminti reikia:

  • 1 vidutinio baklažano

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

  • 2 SPILVA keptų paprikų aliejuje (ir keleto jose esančių česnako skiltelių)

  • 1 saujos šviežių kalendrų

  • ¼ svogūno

  • 2 VILNIAUS DUONOS mėsainių bandelės „Brioche“

  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 4 šaukštų ožkų pieno sūrio

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

1. Baklažaną supjaustykite pailgais griežinėliais į šešias dalis. Užberkite druskos ir palaikykite 5–7 minutes. Tada nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

2. Paprikas supjaustykite juostelėmis. Susmulkinkite česnako skilteles, kubeliais supjaustykite svogūną. Sukapokite kalendrų lapelius. Ir viską išmaišykite.

3. Kepkite bandeles ZYLE grilyje 180 °C temp. kelias minutes.

4. Baklažanus teptuku aptepkite aliejumi. Dėkite gabalėlius į ZYLE grilį ir kepkite 180 °C temp. kelias minutes. Ant iškepusių baklažanų berkite juodųjų pipirų, apšlakstykite aliejumi.

5. Ant bandelių tepkite sūrį, dėkite paruoštas daržoves, su ZYLE malūnėliu berkite juodųjų pipirų. Dėkite pjaustytus baklažanų gabalėlius. Papuoškite kalendrų lapeliais.


ALFO PATARIMAI:

· Ožkų pieno sūrį galite keisti kitu mėgstamu kreminiu sūriu.

· Tokiu pačiu principu baklažaną galite kepti orkaitėje arba keptuvėje, tiesiog reikės daugiau aliejaus.

· Jei mėgstate aštriau, galite įberti KOTANYI aitriųjų paprikų.

· Šios brusketos skanios tiek karštos, tiek šaltos.

· Brusketas taip pat galite apibarstyti mėgstamais riešutais.


Skanaus!