Uogų pilni, sultingi, bet kartu ir gundančiai trapūs – tokie pyragai visada geidžiami ir pageidaujami, tačiau vasara – jų ypatingas sezonas, nes jie yra lengvai pagaminami, visada pavykstantys ir kvepiantys šviežutėlėmis uogomis.
Dar šiandien išbandykite šį – laaabai uogišką ir sultingą. Puikus prie kavos, arbatos ar pieno stiklinės. Patiekite su mėgstamais ledais. Tai geriausias vasaros desertas!
Video receptą rasite Alfo instagrame čia.
ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!
4–5 asm.
Gaminimo laikas: 1 val.
Trupinių pyragui pagaminti reikia:
3 kiaušinių
Žiupsnelio druskos
5 šaukštų DANSUKKER ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“
4 šaukštų migdolų miltų
110 g kvietinių miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
40 g išlydyto sviesto
1 pakelio GAIDELIS sausainių „Spanguolė“
200 g KĖDAINIŲ KONSERVAI vyšnių uogienės
250 g šaldytų arba šviežių vyšnių be kauliukų
250 g šilauogių
150 g PAULUNS granolos su lazdynų riešutų kremu ir cinamonu
PATIEKTI:
Miltelinio cukraus pyragui apibarstyti
200 g NATURLI avižinių ledų su mangais
Keleto šviežių mėtų lapelių pyragui papuošti
ŽEMAITIJOS A2 pieno be laktozės
Į dubenį įmuškite kiaušinius, pasūdykite, suberkite DANSUKKER ekologišką cukrų „Panevėžio Plius“. Plakikliu gerai išplakite, kad nesijaustų cukraus kristalų. Įmaišykite miltus, kepimo miltelius ir sviestą.
Ant kepimo popieriumi išklotos skardos dėkite sluoksnį GAIDELIS sausainių „Spanguolė“. Supilkite tešlą ir ant viršaus dėliokite KĖDAINIŲ KONSERVAI vyšnių uogienę.
Saują vyšnių atidėkite, suberkite likusias uogas, viską tolygiai paskirstykite.
Užberkite PAULUNS granolos su lazdynų riešutų kremu ir cinamonu, išdėliokite vyšnias.
Kepkite įkaitintoje 175°C orkaitėje apie 40–45 min.
Iškepusį pyragą puoškite mėtų lapeliais, šviežiomis vyšniomis, milteliniu cukrumi. Patiekite su NATURLI avižiniais mangų ledais ir stikline ŽEMAITIJOS A2 pieno be laktozės.
Gardžių atradimų.