top of page

Trapus vyšnių ir šilauogių pyragas (Receptas)

Uogų pilni, sultingi, bet kartu ir gundančiai trapūs – tokie pyragai visada geidžiami ir pageidaujami, tačiau vasara – jų ypatingas sezonas, nes jie yra lengvai pagaminami, visada pavykstantys ir kvepiantys šviežutėlėmis uogomis.

Dar šiandien išbandykite šį – laaabai uogišką ir sultingą. Puikus prie kavos, arbatos ar pieno stiklinės. Patiekite su mėgstamais ledais. Tai geriausias vasaros desertas!


trupinių pyragas_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą rasite Alfo instagrame čia.

ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!


 


4–5 asm.

Gaminimo laikas: 1 val.


Trupinių pyragui pagaminti reikia:

  • 3 kiaušinių

  • Žiupsnelio druskos 

  • 5 šaukštų DANSUKKER ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“

  • 4 šaukštų migdolų miltų 

  • 110 g kvietinių miltų 

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių 

  • 40 g išlydyto sviesto 

  • 1 pakelio GAIDELIS sausainių „Spanguolė“

  • 200 g KĖDAINIŲ KONSERVAI vyšnių uogienės 

  • 250 g šaldytų arba šviežių vyšnių be kauliukų 

  • 250 g šilauogių

  • 150 g PAULUNS granolos su lazdynų riešutų kremu ir cinamonu

PATIEKTI:

  • Miltelinio cukraus pyragui apibarstyti 

  • 200 g NATURLI avižinių ledų su mangais 

  • Keleto šviežių mėtų lapelių pyragui papuošti

  • ŽEMAITIJOS A2 pieno be laktozės 


  1. Į dubenį įmuškite kiaušinius, pasūdykite, suberkite DANSUKKER ekologišką cukrų „Panevėžio Plius“. Plakikliu gerai išplakite, kad nesijaustų cukraus kristalų. Įmaišykite miltus, kepimo miltelius ir sviestą. 

  2. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos dėkite sluoksnį GAIDELIS sausainių „Spanguolė“. Supilkite tešlą ir ant viršaus dėliokite KĖDAINIŲ KONSERVAI vyšnių uogienę. 

  3. Saują vyšnių atidėkite, suberkite likusias uogas, viską tolygiai paskirstykite.

  4. Užberkite PAULUNS granolos su lazdynų riešutų kremu ir cinamonu, išdėliokite vyšnias.

  5. Kepkite įkaitintoje 175°C orkaitėje apie 40–45 min.  

  6. Iškepusį pyragą puoškite mėtų lapeliais, šviežiomis vyšniomis, milteliniu cukrumi. Patiekite su NATURLI avižiniais mangų ledais ir stikline ŽEMAITIJOS A2 pieno be laktozės.


Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page