top of page

Traškusis „burgeris“ milžinas be mėsos (Alfo receptas)

  • Writer: vmgonline
    vmgonline
  • 2021-04-30
  • 2 min. skaitymo

Atnaujinta: prieš 15 valandų

Nevalgote mėsos, bet mėgstate burgerius? Išbandykite traškaus burgerio receptą su traškesio suteikiančiomis korėjietiškomis morkomis. Apetitą žadinantis patiekalas!

burgeris be mėsos, Alfo Ivanausko receptas

2 porcijos


Pagaminti burgerį be mėsos reikia:

  • 1 didelio pomidoro

  • ½ mėlynojo svogūno

  • 1 saujos mėgstamų bulvių arba kukurūzų traškučių

  • 100 g raudonojo čederio sūrio

  • 4 sojų ir kviečių baltymų maltinių GARDEN GOURMET

  • 2 mėsainių bandelių „Burger“

  • 4 šaukštų mėsainių padažo

  • 2 šaukštų korėjietiškų morkų

  • Kelių šviežių mėgstamų salotų lapų

  • Aliejaus (kepti)


  1. Supjaustykite pomidorus storomis riekelėmis.

  2. Mėlynąjį svogūną supjaustykite žiedais.

  3. Traškučius sutrupinkite rankomis iki žirnio dydžio gabaliukų.

  4. Raudonąjį čederio sūrį supjaustykite kvadratėliais.

  5. Šaldytus sojų pjausnius dėkite į keptuvę su šiek tiek aliejaus ir apkepkite iš abiejų pusių po 2 minutes. Apkepusius dėkite ant kepimo skardos išklotos kepimo popieriumi ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 6–8 minutes.

  6. Į traškučių indą suberkite čederio sūrį ir dėkite pakepti šalia pjausnių, kol sūris išsilydys.

    Mėsainių bandeles perpjaukite pusiau ir apskrudinkite keptuvėje, grilyje arba orkaitėje.

  7. Apskrudintą bandelę patepkite mėsainių padažu , dėkite salotų lapus, svogūnus, pomidorus, pjausnį, traškučių sūrį, antrą pjausnį, korėjietiškas morkas ir uždenkite bandelės viršūnėle patepta padažu.


ALFO PATARIMAI:

· Vietoj salotų lapų galite naudoti gražgarstes.

· Pjausnius galite išsikepti ir namuose, o grilyje tik pašildyti.

· Korėjietiškos morkos „burgeriui“ suteikia traškumo, šlapumo ir papildomo skonio dėl savo marinato, todėl papildo tiek padažą, tiek paplotėlį ir sujungia viską į vieną.

· Stenkitės viską paruošti tokiu eiliškumu, kad niekas neatšaltų ir bandelės išliktų šiltos bei traškios.

· Kartais nebijokite eksperimentuoti ir šis „burgeris“ yra puikus būdas atrasti naujus augalinius skonius.

· Pagaminkite jį ne tik sau ir nepamirškite nufotografuoti ir įkelti į savo „Instagram“ ar „Facebook“ paskyrą.


Skanaus!


bottom of page