top of page

Traškus naminis javainis su jogurtiniu glaistu (Receptas)

Kai išeinant iš namų, norisi su savimi pasiimti kažką skanaus ir saldaus...

Sunku atsispirti naminio javainio su jogurtiniu glaistu traškumui ir glaisto gaivumui. Lengvutis receptas!


javainis su jogurtiniu glaistu, Alfo Ivanausko receptas

#Alfodidysiskulinarinissou laidas žiūrėkite čia.


Javainiams pagaminti reikia:

  • 2–3 stiklinių javainių PAULUNS su avietėmis ir braškėmis

  • 1 šaukštelio DR. OETKER kepimo miltelių

  • 1 stiklinės pūstų kviečių dribsnių

  • 1–2 šaukštų migdolų miltų

  • 4–5 šaukštų kokosų drožlių

  • 400–500 ml sutirštinto saldinto pieno

Glazūrai:

  • 2–3 šaukštų sviesto

  • 100 g baltojo šokolado

  • 2–3 šaukštų DANSUKKER cukraus miltelių

  • 2–3 šaukštų tiršto graikiško jogurto

  1. Atsidėkite 1–2 šaukštus PAULUNS javainių su avietėmis ir braškėmis papuošimui. Dubenyje sumaišykite likusius dribsnius, DR.OETKER kepimo miltelius, pūstus kviečių dribsnius, migdolų miltus ir kokosų drožles. Į gautą mišinį (iš 2–3 kartų) įmaišykite sutirštintą saldintą pieną. Maišykite tol, kol visi dribsniai pasidengs pienu ir susidarys standžios tešlos konsistencija.

  2. Gautą masę tolygiai sudėkite į pasirinktas kepimo formeles, labai gerai suspauskite ir kepkite iki 160 laipsnių temp. įkaitintoje orkaitėje 20–25 min. Iškepus išimkite iš formelių ir leiskite pravėsti. Jeigu neturite kepimo formelių, galite kepti kepimo popieriumi išklotoje skardoje kaip pyragą ir atvėsinę supjaustyti.

  3. Prikaistuvyje ar keptuvėje išlydykite sviestą, dėkite baltą šokoladą, patraukite nuo kaitros ir maišykite iki vientisos konsistencijos. Į gautą masę dėkite DANSUKKER cukraus miltelius, graikišką jogurtą viską gerai išmaišykite.

  4. Javainius pamirkykite glazūroje arba glazūros masę ant javainių galite paskirstyti su šaukštu. Kol glazūra nesustingo, ant jos užberkite likusius javainius. Gautus javainius palaikykite kambario temperatūroje apie 30 min., kol glazūra sustings ir patiekite.

Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page