![grikių ir daržovių apkepas, pietų receptas, greita vakarienė, Alfas Ivanauskas, vmgonline](https://static.wixstatic.com/media/a27d24_e08df37c420147e8997e0adf29a825df~mv2.jpg/v1/fill/w_108,h_132,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/a27d24_e08df37c420147e8997e0adf29a825df~mv2.jpg)
4 asm.
Gaminimas 10 min.
Kepimas 30 min.
Orkaitės temperatūra 180 °C
Reikia:
½ brokolio
200 g šaldytų morkyčių
200 g šaldytų žirnelių
6–8 svogūnų laiškų
2 stiklinių virtų grikių kruopų
100 g tarkuoto kietojo sūrio
200 ml jogurto
100 ml plakamosios grietinėlės
Žiupsnelio tarkuotos citrinų žievelės
Žiupsnelio druskos
1 šaukštelio citrinpipirių
Džiūvėsėlių (viršui pabarstyti)
Brokolį suskirstykite žiedynais. Į verdantį vandenį sudėkite brokolio gabaliukus, morkytes ir žirnelius. Virkite 1 min., po to nukoškite.
Svogūnų laiškus supjaustykite.
Sumaišykite jogurtą, 80 g kietojo sūrio, grietinėlę ir grikių kruopas. Taip pat įmaišykite tarkuotą citrinų žievele, druską, citrinpipirius.
Į kepimo indą sluoksniuokite daržoves, grikių masę, ant viršaus užberkite kietojo sūrio ir kepkite 20 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Po to užberkite džiūvėsėlių. Kepkite dar 5–8 min.
Skanaus!