top of page

Tobula kava namuose: kaip tokią paruošti? (Receptai)

Kai norite gilaus skonio ir sodraus aromato geros kavos, einate į mėgstamą kavos barą, kur kavą išmanantis barista, kliaudamasis patirtimi ir intuicija, sukuria tikrą šedevrą kavos puodelyje.

Geriausi Šveicarijos inžinieriai kasdien tobulina JURA kavos aparatus, kad vos vienu mygtuko paspaudimu galėtumėte pasiruošti tokią kavą namuose: nuo stipraus espreso iki madingojo flat white...



JURA akcentai: išskirtinis dizainas ir prabangus patogumas

Gamintis gerą kavą namuose turi būti paprasta, lengva, malonu ir… gražu. JURA daug dėmesio skiria dizainui, apdailos medžiagų kokybei ir… mažoms, bet svarbioms smulkmenoms. Pavyzdžiui, puodelių padėkliukas pagamintas iš sunkaus chromuoto cinko lydinio – tai išskirtinio „Z10 Signature Line“ dizaino akcentas: mažas, bet charakteringas.

Visgi svarbiausias prabangos ir kokybės požymis turbūt yra patogumas. Apie tai taip pat pagalvota. JURA kavos aparato išmanusis algoritmas nustato individualius pasirinkimus ir sureguliuoja ekraną taip, kad visada būtų rodomi du ar keturi mėgstamiausi vartotojo gėrimai. Produktų nustatymai, jų padėtis ir gėrimų pavadinimai gali būti keičiami pagal asmeninius pageidavimus.

Pavyzdžiui, galite nustatyti Cappuccino gėrimui naudojamos kavos malimo lygį ir pieno kiekį pagal kiekvieno šeimos nario skonį – ši informacija bus išsaugota kavos aparato atmintyje.

Be to, JURA kavos aparatai turi ir Wi-Fi ryšį, todėl galima patogiai naudotis visomis funkcijomis per išmaniuosius įrenginius. Kavos aparatą prijungę prie mobiliosios programėlės, „užsisakyti” mėgstamos kavos galėsite… iš kito kambario ar net lovos…


Tik tai, kas geriausia

Kavos aparatų rinkos lyderio JURA svarbiausias vertybes apibūdina tokie raktiniai žodžiai kaip inovacijos, tikslumas, kokybė, patikimumas ir tvarumas.

JURA kavos aparatuose diegiamos itin inovatyvios technologijos ne tik aukščiausiai kavos gėrimo kokybei pasiekti, bet ir energijai taupyti. Taupymo režimus pritaikius pagal savo poreikius, galima sutaupyti iki 40 proc. energijos.

Be to, JURA inžinieriai sukūrė ir užpatentavo kavos virimo sistemą, leidžiančią išgauti geriausią kavos gėrimų skonį bei aromatą. Paslaptis tokia: prieš plikymo procesą malta kava sudrėkinama vandeniu, dėl to kavos poros išsiplečia ir „paleidžia” aromatą.

Išmanioji pirminio plikymo sistema (I.P.B.A.S.©) pagal kavos kiekį sureguliuoja plikymui naudojamo vandens kiekį. Rezultatas – puikus skonis ir švelni it aksomas crema – kavos puta. Kita JURA inovacija – unikalus impulsinis plikymo procesas (P.E.P.®), kuris suteikia neįtikėtiną aromatą ir išryškina geriausias espreso ir ristreto savybes.


Z10 – dizaino ir technologijų šedevras

JURA itin didžiuojasi šveicariškos inžinerijos šedevru pelnytai vadinamu naujausiu kavos aparatu „Signature Line Z10” su dvigubai spartesniu 4,3 col. jutikliniu ekranu ir „Blue Crystal“ valdymo ratuku. Dėl gėrimų pasirinkimo meniu ir dirbtinio intelekto technologijos šiuo kavos aparatu išskirtinai paprasta naudotis.

Be to, JURA inžinieriai kavos aparatui Z10 JURA sukūrė aštuntos kartos kavos plikymo mazgą, kuriame naudojama unikali 3D plikymo technologija, užtikrinanti tolygų vandens tekėjimą per maltą kavą net keliuose lygiuose. Tokiu būdu išgaunamas maksimaliai sodrus aromatas ruošiant ir karštus, ir šaltai plikytos kavos gėrimus.

Bet yra dar viena inovacija, kuri nukonkuruoja viską.




Malimo rupumas – pagal poreikį ir norą

Viena tikrai geros ir skanios kavos paslapčių – tinkamai sumaltos kavos pupelės, o skirtingi gėrimai „mėgsta” skirtingo rupumo kavą.

Siekdami užtikrinti optimalų malimą kiekvienos rūšies kavos gėrimams, JURA inžinieriai sukūrė malimo rupumą nustatantį malūnėlį (P.R.G.). Itin našaus malūnėlio malimo smulkumas nustatomas elektroniniu būdu, vos per sekundės dalį – daug greičiau ir dažniau nei būtų galima tai padaryti rankomis. Malūnėlis kavos pupeles gali sumalti itin smulkiai, kai ruošiate mažo tūrio klasikinius kavos gėrimus, arba labai stambiai, pavyzdžiui, lėtai plikomos kavos

gėrimams. Tačiau tuo nereikia rūpintis – malimo rupumas reguliuojamas automatiškai kaskart, kai ruošiami gėrimai. Tiesa, malimo rupumą galima nusistatyti patiems, kaskart ruošiant kavą – reikia tik pasirinkit funkciją „Aroma Selection“.


Nauja šaltos kavos kokybė

Nors dabar ne vasara ir tikrai ne šaltų kavų sezonas, tačiau retsykiais gali kilti pagunda pasimėgauti kaip tik šaltos kavos gėrimu. Z10 yra pirmasis pasaulyje kavos aparatas, kuris leidžia mėgautis itin kokybiškais ne tik karštais, bet ir šaltais kavos gėrimais. Paprastai šaltos kavos gėrimai ruošiami iš karštai užplikytos kavos ją vėliau atvėsinant ledukais. Tačiau atvėsintos kavos skonis išblėsta, be to, juntamas kartumas.

Kaip tik malimo rupumą nustatančio malūnėlio dėka šaltos kavos kokybė yra visiškai kitokia, nes šalto plikymo metu šaltas vanduo impulsiniu būdu teka per šviežiai maltą kavą, esant dideliam slėgiui. Taip paruošta paruošta kava yra natūrali, gaivi, švelni, jaučiami tikrieji kavos skoniai, pavyzdžiui, vaisių natos, o ne kartumas.


Kiekvienas su JURA Z10 paruoštas karštos ar šaltos kavos puodelis bus tikras meno šedevras. Kad ir kokia įprasta kasdienybe ši prabanga jums taptų, išskirtinis skonis stebins ilgai. Pradėkite eksperimentuoti!


 

FRESHPRESSO


1 asm.

  • 45 ml espresso kavos

  • 30 ml vanilės skonio sirupo

  • Apelsinų sultys

  • 4 ledo kubeliai

Į plaktuvą sudėkite ledo kubelius, supilkite vanilės sirupą, šviežiai paruoštą espresso kavą ir šiek tiek apelsinų sulčių. Plakite, kol įgaus tolygią konsistenciją.


 

AMORE MIO


1 asm.

  • 45 ml espresso kavos

  • 150 ml pieno

  • 40 ml amareto skonio sirupo

  • Šokolado padažas

Stiklinės dugną padenkite šokolado padažu. Į atskirą puodelį arba stiklinę paruoškite pieno putas, sumaišykite su amareto sirupu ir atsargiai supilkite į stiklinę. Į atskirą puodelį paruoškite espresso kavą ir atsargiai supilkite į stiklinę per pieno putas.


 

COLD BREW EXOTIC SUNRISE


1 asm.

  • Ledo kubeliai

  • 5 ml kokosų sirupo

  • 55 ml ananasų sulčių

  • 55 ml cold brew espresso

Pripildykite plakimo indą iki pusės ledo kubelių ir įpilkite kokosų sirupo bei ananasų sulčių. Pakiškite indą po kavos piltuvėliu ir paruoškite šalto plikymo espresso. Suplakite ingredientus, kad gautųsi lengvas putotas gėrimas. Supilkite gėrimą į nedidelę latte macchiato stiklinę kartu su likusiais ledo kubeliais.


Mėgaukitės išskirtiniais kavos gėrimais. Daugiau receptų rasite čia.


Comments


Naujausi įrašai

bottom of page