top of page

Tiršta kukurūzų sriuba su vištiena ir žirneliais (Receptas)

Gardi, soti, jauki šildanti sriuba šaltą dieną yra tai, ko labai reikia ir norisi. Pasimėgaukite greitai pagaminama tiršta kukurūzų sriuba su vištiena ir žirneliais.


Tiršta kukurūzų sriuba su vištiena ir žirneliais_Alfo receptas
VMG nuotr.


4–6 asm.

Gaminimas 30 min.

Virimas 30 min.


Sriubai su vištiena ir kukurūzais pagaminti reikia:

  • 1 nedidelio svogūno

  • 1 nedidelės morkos

  • 2 skiltelių česnako

  • 30 g sviesto

  • Žiupsnelio aitriųjų paprikų

  • ½ šaukštelio maltos kalendros

  • 100 g sorų kruopų

  • 300 ml daržovių sultinio

  • 300 g vištienos šlaunelių be kaulo

  • 400 ml grietinėlės

  • 2 virtų kukurūzų

  • 200 g šaldytų žaliųjų žirnelių

  • Žiupsnelio druskos

  • 1 žaliosios citrinos sulčių ir takuotos žievelės

  • 1 šaukštelio persilado

1. Svogūną, morką, česnaką nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Dideliame puode pakepinkite svieste visas daržoves kartu su paprikomis, persiladu ir kalendra, tik neperkepkite – daržovės turi suminkštėti, bet ne apskrusti. Suberkite sorų kruopas ir lengvai apkepkite.

2. Pamažu maišydami pilkite sultinį, kol soros gerai išsimaišys. Užvirinkite.

3. Sudėkite supjaustytą vištieną, išmaišykite ir virkite apie 30 min., kol soros visai suvirs, jei trūks skysčio – pilkite grietinėlę. Šluotele gerai išmaišykite sriubą.

4. Kukurūzus supjaustykite riekelėmis, sudėkite jas į sriubą ir suberkite žirnelius. Supilkite likusią grietinėlę. Jei reikia – įpilkite dar sultinio. Užvirinkite, pasūdykite, supilkite citrinos sultis ir tarkuotą žievelę. Pavirkite dar kelias minutes. Uždenkite, nukaiskite ir leiskite sriubai pastovėti dar 5–10 min.

5. Patiekite su mėgstamais žalumynais.


Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page