4 asm.
Gaminimas 20 min.
Kepimas 45 min.
Orkaitės t-ra 175 °C
Reikia:
400 g maltos avienos
200 g raudongūžio kopūsto
100 g išvirtų juodųjų lęšių
1 raudonojo svogūno
3 skiltelių česnako
1 šaukšto Provanso žolelių
40 g tarkuoto kietojo sūrio
2 šaukštų raudonojo vyno (arba vandens)
Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų
50 g sviesto (formai patepti)
Pabarstyti:
40 g tarkuoto kietojo sūrio
50 g džiūvėsėlių
1 šaukšto Provanso žolelių
1 šaukštelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Kopūstą arba susmulkinkite virtuviniame kombaine, arba sutarkuokite stambia tarka. Svogūną ir česnaką labai smulkiai supjaustykite arba sumalkite mėsmale.
Sumaišykite maltą mėsą, smulkintus kopūstus, svogūnus su česnakais, lęšius, sūrį, Provanso žoleles, vyną. Pagardinkite druska, pipirais. Viską labai gerai išmaišykite. Suformuokite kukulius ir dėkite juos į pateptą sviestu gilią kepimo formą. Įpilkite stiklinę vandens. Uždenkite kepimo popieriumi arba folija.
Visus produktus, skirtus pabarstyti, sumaišykite.
Šaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 °C, ir kepkite apie 30 min. Išimkite, atidenkite ir užberkite pabarstų. Dėkite dar į orkaitę 15 min.
Skanaus!
Opmerkingen