top of page

Tingieji balandėliai su raudongūžiais kopūstais




4 asm.

Gaminimas 20 min.

Kepimas 45 min.

Orkaitės t-ra 175 °C


Reikia:

  • 400 g maltos avienos

  • 200 g raudongūžio kopūsto

  • 100 g išvirtų juodųjų lęšių

  • 1 raudonojo svogūno

  • 3 skiltelių česnako

  • 1 šaukšto Provanso žolelių

  • 40 g tarkuoto kietojo sūrio

  • 2 šaukštų raudonojo vyno (arba vandens)

  • Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • 50 g sviesto (formai patepti)

Pabarstyti:

  • 40 g tarkuoto kietojo sūrio

  • 50 g džiūvėsėlių

  • 1 šaukšto Provanso žolelių

  • 1 šaukštelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų


  1. Kopūstą arba susmulkinkite virtuviniame kombaine, arba sutarkuokite stambia tarka. Svogūną ir česnaką labai smulkiai supjaustykite arba sumalkite mėsmale.

  2. Sumaišykite maltą mėsą, smulkintus kopūstus, svogūnus su česnakais, lęšius, sūrį, Provanso žoleles, vyną. Pagardinkite druska, pipirais. Viską labai gerai išmaišykite. Suformuokite kukulius ir dėkite juos į pateptą sviestu gilią kepimo formą. Įpilkite stiklinę vandens. Uždenkite kepimo popieriumi arba folija.

  3. Visus produktus, skirtus pabarstyti, sumaišykite.

  4. Šaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 °C, ir kepkite apie 30 min. Išimkite, atidenkite ir užberkite pabarstų. Dėkite dar į orkaitę 15 min.


Skanaus!


Opmerkingen


Naujausi įrašai

bottom of page