top of page

„Tigrinė“ duona


Reikia:

  • 500 g kvietinių miltų (812)

  • 280 ml pieno

  • Šaukštas cukraus

  • Šaukštelis druskos

  • 20 g šviežių mielių

  • 50 g sviesto

  • Patepti:

  • 50 g ryžių miltų

  • 50 g pieno

  • Šaukštelis aliejaus

  • Šaukštelis cukraus

  • Žiupsnelis druskos

  • 5–6 g šviežių mielių


1. Mieles ištirpinkite šiltame piene su cukrumi. Palikite šiltoje vietoje, kad suaktyvėtų.

2. Kai ant tirpalo paviršiaus pasirodys putos, tešlai skirtas likusias sudedamąsias dalis sudėkite į dubenį ir viską minkykite, kol tešla bus glotni ir lygi – maždaug 7–8 min. Suformuokite rutulį, uždenkite dubenį maistine plėvele ir palikite kildinti maždaug 40–45 minutes.

3. Tešlą padalykite į dvi dalis, suformuokite apvalias arba pailgas bandeles, padėkite jas ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, ir palikite kildinti dar 40 minučių. Tuo pat metu sumaišykite visus produktus, skirtus patepti. Palikite kildinti.

4. Kai duona pakils, minkštu teptuku labai atsargiai patepkite ją iš visų pusių. Kepkite įkaitintoje iki 190 °C orkaitėje 40–45 minutes. Mediniu iešmeliu patikrinkite, ar duona iškepusi.

Naujausi įrašai

bottom of page