4 asm.
Gaminimas 20 min.
Zzz 30 min.
Kepimas 30 min.
Reikia:
300 g maltos kalakutienos
300 g maltos kiaulienos
80 g tarkuoto kietojo sūrio
1 šaukštelio džiovintų prieskoninių žolelių mišinio su česnaku
1 šaukšto smulkintų krapų
Šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Žiupsnelio druskos
Aliejaus (kepti)
400 g šaldytų šparaginių pupelių
3–4 morkų
2–3 salierų lapkočių
2–3 šviežių pomidorų
1 nedidelio svogūno
30 g sviesto
3–5 marinuotų agurkėlių
Sumaišykite kiaulieną ir kalakutieną, suberkite sūrį ir prieskonius. Viską gerai išmaišykite, o geriausiai – tiesiog „atmuškite“ į dubens kraštą. Faršą šaldykite 20–30 min., taip pat puikiai tiks, jei pasigaminsite iš vakaro.
Formuokite maltinius ir kepkite keptuvėje su nedideliu kiekiu aliejaus.
Supjaustykite agurkėlius, morkas, salierus, pomidorus ir svogūną.
Į keptuvę su trupučiu aliejaus dėkite svogūnus ir juos apkepkite. Tada sužerkite pupeles, permaišykite ir trumpai pakepkite. Po to sudėkite agurkėlius, morkas, salierus ir pomidorus.
Viską permaišykite, pasūdykite, sudėkite sviestą, uždenkite ir troškinkite 15–20 min. Patiekite su maltiniais.
Skanaus!