Šiek tiek nostalgiški. Tobulai subalansuoto skonio. Šie rikotos sausainiai labai lengvai ir greitai pagaminami. Jiems reikės vos kelių ingredientų, kurių paprastai visada turime namuose. Išbandykite šiandien.
![Varškės sausainiai_Alfo receptas_naminiai sausainiai iš varškės](https://static.wixstatic.com/media/d875bb_a74ed8f060c74e7db7b52597eb6834f3~mv2.jpg/v1/fill/w_122,h_88,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/d875bb_a74ed8f060c74e7db7b52597eb6834f3~mv2.jpg)
4 asm.
Gaminimas 10 min.
Kepimas 15-20 min.
Orkaitės t-ra 180 °C
Varškės sausainiams pagaminti reikia:
200 g šalto sviesto
300 g miltų
100 g DANSUKKER miltelinio cukraus
Žiupsnelio druskos
200 g rikotos
Kiaušinio plakinio (patepti)
Cukraus ir cinamono mišinio (pabarstyti)
1. Šaltą sviestą supjaustykite nedideliais gabaliukais ir sudėkite į smulkintuvo indą. Ten pat suberkite persijotus miltus ir miltelinį cukrų bei druską. Susmulkinkite iki kruopelyčių.
2. Išberkite į dubenį, sudėkite rikotą ir viską suminkykite, kol produktai susijungs. Suformuokite diską, apvyniokite jį plėvele ir dėkite į šaldytuvą. Šaldykite tešlą apie 2–3 val.
3. Išimkite, iškočiokite maždaug 0,5–0,7 cm storio lakštais ir išspauskite sausainius. Juos patepkite kiaušinio plakiniu ir pabarstykite cukraus bei cinamono mišiniu.
4. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 min., priklausomai nuo sausainių dydžio.
Skanaus.