top of page

Švelnaus skonio šildantis apkepas su sluoksniuotos tešlos kepurėlėmis (Receptas)

Greitai paruošiamas švelnaus skonio, sotus apkepas su moliūgais ir grybais. Viršutinis sluoksniuotos tešlos sluoksnis suteikia apkepui traškumo ir dar daugiau jaukumo. Puikus pasirinkimas pietums ar vakarienei.

Apkepas, apkepas su moliūgais, receptai, Alfas Ivanauskas
VMG nuotr.

Apkepui pagaminti reikia:

  • 400 g moliūgų (kepti)

  • 200 g rudųjų pievagrybių

  • 300 ml grietinėlės

  • 2 kiaušinių

  • 2 šaukštų garstyčių

  • 16 paukštienos kukulių

  • 4 lapelių sluoksniuotos tešlos

  • 1 svogūno

  • 1 šaukšto aliejaus

  • Žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto

  • Žiupsnelio druskos

  • Sviesto (formai patepti)

  • 1 kiaušinio (tešlai patepti)


1. Svogūną ir grybus supjaustykite kubeliais ir pakepinkite aliejuje, kol suminkštės. Sudėkite pjaustytą kubeliais moliūgą. Išmaišykite.

2. Sumaišykite grietinėlę, kiaušinius ir garstyčias, muskato riešutą, druską.

3. Paruoškite kepimo formą. Ją iš vidaus patepkite sviestu. Į formą įdėkite daržovių ir grybų įdarą, ant viršaus uždėkite kukulius, užpilkite padažu.

4. Sluoksniuotą tešlą supjaustykite tinkamo dydžio gabaliukais, patepkite juos kiaušinio plakiniu. Uždėkite ant kukulių.

5. Kepkite įkaitintoje iki 190 °C orkaitėje 40 min.


 

Daugiau gardžių ir sveikatai palankių patiekalų receptų rasite naujoje Alfo Ivanausko ir Pauliaus Ratkevičiaus knygoje NORIU VALGYTI SVEIKAI, BET SKANIAI.

Knygą už geriausią kainą galite įsigyti čia👇


Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page