top of page

Sūriu užkepti kalafiorai (Receptas)

Labai greitas ir nepaprastai skanus patiekalas pietums arba vakarienei, o gal net draugų vakarėliui. Tąsus sūris ir garbanoti kalafiorai – puikus derinys.


kalafiorai_alfo receptas
VMG nuotr.

4 asm.

Gaminimo laikas: 15–20 min.


  • 1 didelio kalafioro

  • 1 šaukšto ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto

  • 1 šaukšto miltų

  • Žiupsnelio KOTANYI malto muskato

  • Žiupsnelio KOTANYI malto imbiero

  • Žiupsnelio KOTANYI ciberžolės

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

  • 2 stiklinių ŽEMAITIJOS A2 pieno 

  • 100 g GERMANTAS fermentinio sūrio „Tilsit“


  1. Kalafiorą supjaustykite žiedynais ir apvirkite pasūdytame vandenyje apie 2–3 min.

  2. Keptuvėje išlydykite ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviestą ir jame apkepinkite miltus kartu su KOTANYI prieskoniais apie 2–3 min. 

  3. Supilkite pašildytą ŽEMAITIJOS A2 pieną. Gerai išmaišykite iki vientisos masės ir kaitinkite, kol pradės tirštėti.

  4. Sudėkite tarkuotą GERMANTAS fermentinį sūrį „Tilsit“ ir gerai išmaišykite, kol sūris ištirps.

  5. Apvirtus kalafiorus sudėkite į kepimo skardą ir užpilkite sūrio padažu.

  6. Kepkite orkaitėje 180 °C temp. ne mažiau kaip 6 min. 


Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page