Labai greitas ir nepaprastai skanus patiekalas pietums arba vakarienei, o gal net draugų vakarėliui. Tąsus sūris ir garbanoti kalafiorai – puikus derinys.
4 asm.
Gaminimo laikas: 15–20 min.
1 didelio kalafioro
1 šaukšto ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto
1 šaukšto miltų
Žiupsnelio KOTANYI malto muskato
Žiupsnelio KOTANYI malto imbiero
Žiupsnelio KOTANYI ciberžolės
Žiupsnelio KOTANYI druskos
2 stiklinių ŽEMAITIJOS A2 pieno
100 g GERMANTAS fermentinio sūrio „Tilsit“
Kalafiorą supjaustykite žiedynais ir apvirkite pasūdytame vandenyje apie 2–3 min.
Keptuvėje išlydykite ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviestą ir jame apkepinkite miltus kartu su KOTANYI prieskoniais apie 2–3 min.
Supilkite pašildytą ŽEMAITIJOS A2 pieną. Gerai išmaišykite iki vientisos masės ir kaitinkite, kol pradės tirštėti.
Sudėkite tarkuotą GERMANTAS fermentinį sūrį „Tilsit“ ir gerai išmaišykite, kol sūris ištirps.
Apvirtus kalafiorus sudėkite į kepimo skardą ir užpilkite sūrio padažu.
Kepkite orkaitėje 180 °C temp. ne mažiau kaip 6 min.
Gardžių atradimų.