top of page

Neatsivalgomas bulvių ir kalafiorų karis (Receptas)

Atnaujinta: 2023-08-26

Būna, kad vėsiais vakarais norisi kažko šilto ir pilno skonių. Neatsivalgomas bulvių ir kalafiorų karis yra kaip tik toks patiekalas, kuris greitai ir šiltai nubėga gomuriu, o ragauti norėsis vėl ir vėl...


VMG nuotr.

Video receptą rasite čia:


3–4 asm.

Gaminimo laikas: apie 40 min.


Bulvių ir kalafiorų kariui pagaminti:

  • 3 mėlynųjų svogūnų

  • 2–3 įvairiaspalvių pomidorų

  • 2–3 vidutinio dydžio bulvių

  • 4–5 skiltelių česnako

  • 2–3 šaukštų JADE BRIDGE sezamų aliejaus

  • 20 g imbiero

  • 2 saujų kalafioro žiedynų

  • 2 šaukštų kario prieskonių mišinio

  • 1 saujos vyšninių pomidorų

  • Žiupsnelio KOTANYI ketverių pipirų mišinio

  • 5–6 SPILVA marinuotų aitriųjų paprikų

  • Žiupsnelio druskos

  • 2 stiklinių kokosų pieno

  • 1 saujelės šviežių prieskoninių žolelių

1. Svogūnus supjaustykite stambiais kubeliais, pomidorus – skiltelėmis.

2. Bulves pjaustykite stambiais gabalėliais, česnaką smulkiai sukapokite.

3. Keptuvėje įkaitinkite JADE BRIDGE sezamų aliejų, sudėkite smulkintus svogūnus ir

bulves. Kepkite apie 2–3 min., kol bulvės apskrus.

4. Imbierą sutarkuokite.

5. Į keptuvę sudėkite kalafioro žiedynus ir pagardinkite kario prieskonių mišiniu.

6. Sudėkite tarkuotą imbierą, pomidorus, smulkintą česnaką ir pagardinkite KOTANYI

ketverių pipirų mišiniu.

7. Į keptuvę dėkite 2–3 SPILVA marinuotas aitriąsias paprikas ir pagardinkite druska.

8. Užpilkite kokosų pienu ir troškinkite apie 20 min., kol išvirs bulvės.

9. Išvirusį karį dėkite į lėkštę ir pagardinkite likusiomis marinuotomis aitriomis

paprikomis bei prieskoninėmis žolelėmis.


Gardžių atradimų.


bottom of page