top of page

Sukurtas dalintis: suktinukų pyragas su cukinijomis


Cukinijų pyragas, receptai, Alfas Ivanauskas
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

Reikia:

  • 250 g miltų

  • 100 g sviesto

  • 30 g cukraus

  • 2 trynių

  • Žiupsnelio druskos

  • 20 g šviežių mielių

  • 80 g grietinės (15–18 %)

  • 150 kreminio sūrelio „Philadelphia“ su laiškiniais česnakais

  • 1 cukinijos

  • Šviežio čiobrelio, rozmarino


1. Mieles išmaišykite su grietine, trumpam palikite.

2. Cukiniją supjaustykite riekelėmis.

3. Grietinę sumaišykite su tryniais ir druska.

4. Miltus sukapokite su šaltu sviestu ir cukrumi. Supilkite grietinę ir greitai užminkykite tešlą.

5. Ją iškočiokite į stačiakampį ir patepkite „Philadelphia“ sūreliu. Išdėliokite cukinijos riekeles. Pabarstykite smulkintomis prieskoninėmis žolelėmis. Suvyniokite į vyniotinį. Vyniotinį supjaustykite vienodo storio gabaliukais ir sudėliokite pyragą.

6. Kepkite apie 30 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page