6-8 asm.
Gaminimas 1 val. 45 min.
Reikia:
1 didesnio svogūno
Lydyto sviesto (kepti)
120 g šaltai rūkytos šoninės
2 riekelių juodos ruginės duonos
Šlakelio aliejaus (duonai pašlakstyti)
600 g jautienos nugarinės be kaulo
2 kupinų šaukštų neaštrių garstyčių
8–12 SPILVA marinuotų agurkėlių
1 šaukšto džiovintų grybų miltelių
2 šaukštų miltų
300 ml sultinio
Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų
300 ml grietinėlės
1. Plonais šiaudeliais supjaustykite svogūną ir pakepinkite jį, kol gražiai apskrus. 2. Šoninę supjaustykite nedideliais kubeliais. Duoną sutrinkite iki trupinių ir pakepinkite orkaitėje su trupučiu aliejaus. 3. Mėsą supjaustykite riekelėmis (maždaug 1 cm storio) ir išmuškite, stengdamiesi kuo labiau išploninti kraštus. Patepkite plonu garstyčių sluoksniu. Dėkite šoninės, SPILVA marinuotų agurkėlių, kepintų svogūnų, pabarstykite džiovintų grybų milteliais ir tampriai suvyniokite. Galite susegti mediniu iešmeliu arba surišti kulinariniu siūlu. 4. „Zrazus“ apvoliokite miltuose ir apkepkite iš visų pusių lydytame svieste. 5. Sudėkite „zrazus“ į troškintuvą, supilkite sultinį, įberkite druskos ir pipirų. Troškinkite nustatę mažą kaitrą apie 40–45 min., kol jautiena suminkštės. Stebėkite, ar neišgaravo skystis, jei reikia – dar papildykite. 6. Pabaigoje supilkite grietinėlę, užvirinkite, sumažinkite kaitrą ir kaitinkite, kol padažas sutirštės. 7. Patiekite „zrazus“ su keptomis orkaitėje bulvėmis, pabarstykite duonos trupiniais.
Comments