top of page

Sriuba su soromis, daržovėmis ir grybais


Reikia:

  • 1,5 l vištienos arba daržovių sultinio

  • 1 stiklinė virtų sorų

  • 1 šaukštas lydyto sviesto

  • 6–8 dideli pievagrybiai

  • 2 bulvės

  • 2 skiltelės česnako

  • 1 nedidelis poras

  • 1 vidutinio dydžio morka

  • ½ šaukštelio Provanso žolelių

  • Druskos

  • Žiupsnelis aitriosios paprikos


1. Morką, porą ir česnaką supjaustykite nedideliais gabaliukais. Daržoves apkepkite svieste – tai galima padaryti storasieniame puode, kuriame virsite sriubą. Taip pat apkepkite ir grybus.

2. Į puodą su pakepintomis daržovėmis įpilkite maždaug 1,5 litro sultinio (taip pat galima naudoti ir vandenį), kai užvirs – pasūdykite, suberkite supjaustytas bulves, Provanso žoleles.

3. Baigiant virti, pagardinkite aitriąja paprika ir suberkite soras.

Naujausi įrašai

bottom of page