![](https://static.wixstatic.com/media/d875bb_8f66475adebd440e83cbfcad0f7aa3aa~mv2.png/v1/fill/w_49,h_28,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/d875bb_8f66475adebd440e83cbfcad0f7aa3aa~mv2.png)
Reikia:
1,5 l vištienos arba daržovių sultinio
1 stiklinė virtų sorų
1 šaukštas lydyto sviesto
6–8 dideli pievagrybiai
2 bulvės
2 skiltelės česnako
1 nedidelis poras
1 vidutinio dydžio morka
½ šaukštelio Provanso žolelių
Druskos
Žiupsnelis aitriosios paprikos
1. Morką, porą ir česnaką supjaustykite nedideliais gabaliukais. Daržoves apkepkite svieste – tai galima padaryti storasieniame puode, kuriame virsite sriubą. Taip pat apkepkite ir grybus.
2. Į puodą su pakepintomis daržovėmis įpilkite maždaug 1,5 litro sultinio (taip pat galima naudoti ir vandenį), kai užvirs – pasūdykite, suberkite supjaustytas bulves, Provanso žoleles.
3. Baigiant virti, pagardinkite aitriąja paprika ir suberkite soras.