top of page

Spurgų meteoritai (receptas tik suaugusiems)

Purios, nuodėmingos varškės spurgos tapo dar nuodėmingesnės į receptą įdėjus rome mirkytų razinų. Skonio orgazmas, žinoma, tik suaugusiesiems.


spurgos_varškės spurgos_receptas_spurgos su razinomis_Alfo receptas
VMG nuotr.

Spurgoms su rome mirkytomis razinomis pagaminti reikia:

  • 200 g varškės

  • 2 kiaušinių

  • 1 šaukšto cukraus

  • 6 šaukštų miltų

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • Žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės

  • 1 l augalinio aliejaus (kepti)

  • Miltelinio cukraus (apibarstyti)

  • Žiupsnelio druskos

1 stiklinės rome mirkytų razinų:

  • 6 šaukštų razinų

  • 1 stiklinės romo

1. Razinas užpilkite romu ir palaikykite 36 val. šaldytuve uždengus, kol razinos išbrinks ir sugers romą.

2. Į dubenį dėkite varškę, įmuškite kiaušinius, berkite cukrų, druską, miltus, kepimo miltelius, citrinos žievelę ir viską išmaišykite. Suberkite razinas ir vėl maišykite. Tešla lips prie rankų, tačiau jos formuoti rankomis nereikia. Vienu šaukštu kabinkite tešlą ir antro šaukšto pagalba formuokite nelygius apskritimus, kuriuos atsargiai leiskite į aliejų.

3. Kepkite įkaitintame aliejuje apie 5–7 min. Nepamirškite pavartyti. Aliejų kaitinkite palaipsniui ant vidutinės kaitros, nes didelėje kaitroje kepant spurgų vidus liks neiškepęs.

4. Iškepus nusausinkite spurgas ant popierinio rankšluosčio, apibarstykite milteliniu cukrumi. Geriausia suvalgyti per pirmas tris valandas.


* Vartodami alkoholį rizikuojate savo ir aplinkinių sveikata bei gerove.


Skanaus.


Naujausi įrašai

bottom of page