top of page

Spagečiai su penktuoju umamio skoniu (Receptas)

Makaronų patiekalas, bet visiškai kitoks. Sunkiai nusakomu penktuoju, umami, skoniu praturtintas receptas makaronus nusiunčia į visišką skonių kosmosą. Skanaus!


spagečiai su umami, Alfo receptas

Spagečiams su umami skoniu pagaminti reikia:

  • 150 g spagečių arba kitų mėgstamų makaronų

  • 1 skiltelės česnako

  • 1 nedidelio svogūno

  • 1 saujos mėgstamų grybų

  • 1 šaukšto pomidorų pastos

  • 6 vyšninių pomidoriukų

  • 3 šaukštų NATURLI padažo „Umami original“

  • Kuokštelio petražolių

  • 2 šaukštų raudonojo apelsino sulčių

  • Žiupsnelio citrinos žievelės

  • Žiupsnelio apelsino žievelės

  • 2 šaukštų tarkuoto parmezano sūrio

  • 7 šaukštų aliejaus

  • Žiupsnelio cukraus

  • Žiupsnelio druskos

spagečiai su umami, Alfo Ivanausko receptas

  1. Į pasūdytą vandenį supilkite 2 šaukštus aliejaus, užvirkite ir dėkite spagečius. Virkite juos pagal ant pakuotės nurodytą laiką.

  2. Į keptuvę pilkite 4 šaukštus aliejaus, dėkite smulkintą česnaką, smulkiai supjaustytą svogūną ir apkepkite 1 minutę.

  3. Suberkite griežinėliais pjaustytus grybus, apkepinkite kelias minutes ir dėkite pomidorų pastą, įberkite cukraus, druskos. Sudėkite pomidoriukus, NATURLI padažą „Umami original“. Viską maišykite apie 1 minutę.

  4. Suberkite smulkintas petražoles, supilkite apelsino sultis, įtarkuokite citrinos ir apelsino žievelės.

  5. Makaronus nukoškite, dėkite į lėkštę. Užpilkite ir permaišykite su padažu.

  6. Puoškite petražolių lapeliais, užtarkuokite parmezano sūrio, galite paskaninti šaukštu alyvuogių aliejaus.

spagečiai su umami, Alfo Ivanausko receptas

ALFO PATARIMAI

  • NATURLI padažas „Umami original“ sustiprina patiekalo skonį. Gaminimą su šiuo padažu ir be jo galima prilyginti braidžiojimui jūroje ir ežere – abiem atvejais esate vandenyje, bet gaminimas su padažu kaip ir buvimas jūroje – priverčia jus pasijusti visiškai kitaip.

  • Šiam patiekalui galite naudoti visus mėgstamus grybus: „shitaki“, pievagrybius, voveraites ir kt.

  • Jei nemėgstate petražolių, žalumynus galite pasirinkti pagal skonį. Prie makaronų labai tiktų ir bazilikai.

  • Nebijokite citrinos, apelsino ir grybų derinio. Jie puikiai vienas kitą papildo ir sukuria nuostabią draugystę.

spagečiai su umami, Alfo Ivanausko receptas

Skanaus!




Naujausi įrašai

bottom of page