![Sorų paštetas su lęšiais ir lapiniais kopūstais, vmg receptas](https://static.wixstatic.com/media/d875bb_45e8f00f2b3e4934ba03aa92ee5e7e1d~mv2.png/v1/fill/w_49,h_25,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/d875bb_45e8f00f2b3e4934ba03aa92ee5e7e1d~mv2.png)
4 asm.
Gaminimas 45 min.
Kepimas 20-25 min.
Orkaitės t-ra 175 °C
Reikia:
2 stiklinės virtų sorų
½ stiklinės juodųjų lęšių
100 ml graikinių riešutų
1 kiaušinis
2 salierų stiebai
1 morka
1 nedidelis svogūnas
2–3 skiltelės česnako
5–6 lapinių kopūstų lapai
Aliejaus
Druskos
Maltų saldžiųjų paprikų
1. Iškirpkite storąsias lapinių kopūstų dalis. Kopūstus nuplikykite verdančiu vandeniu. Nukoškite, sudėkite juos į keptuvę su aliejumi bei skiltele česnako ir kepkite, kol suminkštės.
2. Supjaustykite salierus, svogūnus ir česnaką, sutarkuokite morką. Trumpai apkepkite juos keptuvėje su trupučiu aliejaus ant mažos ugnies.
3. Į smulkintuvo indą sudėkite soras, keptas daržoves, riešutus. Įberkite druskos. Viską susmulkinkite į glotnią masę. Lapinius kopūstus smulkiai supjaustykite.
4. Dubenėlyje sumaišykite trintą sorų masę, išvirtus juoduosius lęšius, kiaušinį, lapinius kopūstus.
5. Sukrėskite masę į formą, viršų galite pabarstyti paprikų milteliais. Kepkite 20–25 min. iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje.