top of page

Šokoladiniai skanėstai ant pagaliuko ne tik vaikams (Receptas)

  • eglerace
  • prieš 9 valandas
  • 2 min. skaitymo

Lollipop’sai – skanėstai ant pagaliukų – mėgstami ne tik vaikų ir ne tik per gimtadienius. Jie iškart sukuria žaismingą nuotaiką, nes turi pramogos elementą, kuris akimirksniu paperka. 

Desertas pagal Alfo receptą – tai  tekstūrų ir skonių mozaika. Minkštas šokoladinis „Brownie“, kreminiai vaniliniai ledai, citrusinio šokolado gaiva ir traškūs sausainių trupiniai susijungia į elegantišką, bet žaismingą skanėstą, idealiai tinkantį ypatingoms progoms.


pyragėliai ant pagaliuko_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą žiūrėkite VMGONLINE instagrame čia

ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!

5 asm. 

Gaminimo laikas: 45 min. (+šaldymo laikas: 1 val. 45 min.)


Skanėstui ant pagaliuko pagaminti reikia:

  • 200 g šokoladinio pyrago „Brownie“

  • 15–20 ml vanilės esencijos (jei nevalgys vaikai, galite naudoti romą) 

  • 70 g DR. OETKER rožinio maistinio glajaus

  • 70 g DR. OETKER baltojo šokolado skonio glajaus 

  • 20 g DR. OETKER cukrinių pabarstukų rinkinio „Night Sky“

  • 200 g vanilinių ledų

  • 150 g PERGALĖ pieniško šokolado su žaliosiomis citrinomis ir druska

  • 80 g GAIDELIS pusrytainių su kokosais ir šokoladu „7 grūdai“

  1. Į dubenį sudėkite šokoladinį pyragą, apšlakstykite vanilės esencija ir sumaigykite rankomis. Iš masės formuokite rutuliukus.

  2. Į kiekvieną rutuliuką įsmeikite medinį pagaliuką ir dėkite į šaldytuvą šiek tiek sustingti.

  3. Į dubenį sudėkite DR. OETKER rožinio maistinio glajaus ir DR. OETKER baltojo šokolado skonio glajaus pakuotes. Užpilkite karštu vandeniu, leiskite ištirpti, tuomet supilkite glajus į dubenį ir išmaišykite. 

  4. Šokoladinius rutuliukus apvoliokite glajuje ir apibarstykite DR. OETKER cukriniais pabarstukais „Night Sky“. Palikite šaldiklyje 20 min. 

  5. Į silikoninę rutuliukų formelę, naudodami konditerinį maišelį, įspauskite vanilinių ledų, įsmeikite pagaliukus ir palikite šaldytuve, kol visiškai sustings.

  6. Garų vonelėje ištirpinkite PERGALĖ pienišką šokoladą su žaliosiomis citrinomis ir druska.

  7. GAIDELIS pusrytainius su kokosais ir šokoladu „7 grūdai“ susmulkinkite iki trupinių. 

  8. Rutuliukus merkite į šokoladą (kad ledai neištirptų, šokolado temperatūra turėtų būti 33 °C) , tada apvoliokite sausainių trupiniuose. Palikite sustingti šaldiklyje 20–30 min.


saldainiai ant pagaliuko_Alfo receptas
VMG nuotr.

Gardžių atradimų.

bottom of page