top of page

Veganiški kavos sausainiai (Receptas)

Mėgstate trapius sviestinius sausainėlius? Reiškia, šie, nors ir be sviesto, jums tikrai patiks. Trapūs, riešutiniai, kvepiantys kava: sunku įsivaizduoti skanesnį derinį.

veganiški sausainiai_Alfo receptas
VMG nuotr.
 

4 asm.

Gaminimo laikas: ~30 min.


Veganiškiems sausainiams pagaminti reikia:

  • 5 šaukštų cukraus „Farinas“

  • 4–5 gvazdikėlių

  • Žiupsnelio druskos

  • ½ citrinos

  • 50 g ekologiškų tepiųjų riebalų

  • 8 šaukštų kvietinių miltų

  • 1 puodeli espreso kavos

  • 1 saujos pekaninių karijų


1. Į dubenį suberkite cukrų „Farinas“ , grūstus gvazdikėlius, žiupsnelį

druskos, įtarkuokite citrinos žievelės, dėkite ekologiškų tepiųjų riebalų,

5 šaukštus miltų ir pilkite espreso kavos. Viską rankomis gerai sumaigykite, kajausite, kad limpa prie rankų, įdėkite dar miltų ir toliau maigykite. Įspauskite citrinos sulčių ir išmaišykite.

2. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos dėliokite tešlą ir formuokite sausainius. Įspauskite riešutus į sausainius.

3. Kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 15–20 min.


PATARIMAI

1. Pekanines karijas galite keisti lazdynų riešutais ar migdolais.


Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page