top of page

Smidrų salotos su anakardžiais, morkomis ir mėtomis


smidrų salotos su anakardžiais ir mėtomis , VMG receptai


4 asm.

Gaminimas 15 min.

Virimas 3 min.


Reikia:

  • 250 g smidrų

  • 3–4 vid. dydžio morkos

  • 50–70 g anakardžių

  • 150 g sultenių arba kitokių salotų

Padažui:

  • 150 g jogurto

  • 3–4 šakelių mėtų

  • ½ apelsino sulčių

  • Druskos


  1. Anakardžius užmerkite virintame vandenyje maždaug valandai.

  2. Smidrus virkite pasūdytame vandenyje 2–3 minutes, išimkite ir perliekite šaltu vandeniu, supjaustykite į 3–4 dalis. Morkas supjaustykite plonomis juostelėmis.

  3. Salotas išdėliokite lėkštėje, sudėkite smidrus, morkų juosteles ir anakardžius.

  4. Padažui susmulkinkite mėtas, sumaišykite su jogurtu ir apelsinų sultimis. Pagardinkite druska.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page